Ελλάδα

Αναβάλλεται η Συνέντευξη Τύπου με θέμα την συναυλία : «Lang Lang: ο σούπερ σταρ του πιάνου για πρώτη…

hrodeio

Αναβάλλεται η Συνέντευξη Τύπου με θέμα την συναυλία : «Lang Lang: ο σούπερ σταρ του πιάνου για πρώτη φορά στο Ηρώδειο»

Η αυριανή Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την sold out συναυλία μας με τίτλο «Lang Lang: ο σούπερ σταρ του πιάνου για πρώτη φορά στο Ηρώδειο»  το Σάββατο 15.07 που θα πραγματοποιείτο παρουσία εκπροσώπων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, της Τράπεζας Πειραιώς, του  αρχιμουσικού Christoph Eschenbach και του  Lang Langαναβάλλεται λόγω καύσωνα.

Με αφορμή αυτό το σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός,  η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στο τραπεζικό ίδρυμα χωρίς την κομβική συμβολή του οποίου η συναυλία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει αποδείξει έμπρακτα μέσα στα χρόνια ότι στηρίζει τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία. Μια συνειδητή επιλογή που αναβαθμίζει το επίπεδο των καλλιτεχνικών παραγωγών στη χώρα μας. 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, κ. Λουκάς Καρυτινός, δηλώνει:

«Στη μεθαυριανή  συναυλία ο Christoph Eschenbach θα διευθύνει την Τέταρτη Συμφωνία του Tchaikovsky και βέβαια τον παλιό μαθητή του – σούπερσταρ του πιάνου σήμερα- Lang Lang, ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο ερμηνεύοντας το κοντσέρτο για πιάνο του Grieg. Με αυτή την αφορμή εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί η αφιερωμένη στα ογδόντα χρόνια από την ίδρυση της Ορχήστρας μας  απαιτητική  συναυλία, είναι sold out- όπως ήταν και το Ρέκβιεμ που έδωσε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών πριν από λίγες μέρες.

Η βραδιά της 15ης Ιουλίου στο Ηρώδειο, που πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή της Τράπεζας Πειραιώς η οποία είναι Χρυσός Χορηγός της, αποτελεί ένα καλλιτεχνικό γεγονός μεγάλης σημασίας. Εκπροσωπώντας την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ευχαριστώ την Τράπεζα από καρδιάς, ευχόμενος να σηματοδοτεί την αρχή μιας πολυεπίπεδα γόνιμης συνεργασίας».

Ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου αναφέρει:

«Η Τράπεζα Πειραιώς με μεγάλη χαρά καλωσορίζει το κορυφαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός. Ο παγκόσμιας εμβέλειας καλλιτέχνης Lang Lang συναντάει για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό σε μια συναυλία – ορόσημο για το φετινό καλοκαίρι, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Christoph Eschenbach.

Η υποστήριξη της Τράπεζας προς την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο μοναδικό αυτό καλλιτεχνικό δρώμενο, για τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυσή της, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

Η συναυλία αυτή, συνιστά μια σημαντική πρωτοβουλία που προσθέτει ιδιαίτερη αξία στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς για τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, αναπτύσσονται ποικίλες δράσεις για την προαγωγή του πολιτισμού και την ενίσχυση της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας που παράγουν αμοιβαία οφέλη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και σε όλους τους συντελεστές της μουσικής παράστασης».

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, κ. Κατερίνα Ευαγγελάτου δηλώνει:

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στο Ηρώδειο τον κορυφαίο αρχιμουσικό Christoph Eschenbach και τον σούπερ σταρ του πιάνου Lang Lang σε αυτήν τη συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που γιορτάζει φέτος τα 80 της χρόνια. Εκτός από κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, η συναυλία της 15ης Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο αναμένεται να είναι μια βραδιά με τεράστιο εύρος συναισθημάτων υπό τους ήχους του Grieg και του Tchaikovsky. Ανυπομονούμε για αυτήν την ξεχωριστή μουσική συνάντηση και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού».

To Top