Ελλάδα

Ανησυχία για τα 243 κρούσματα κορονοϊού στα ΚΥΤ της Λέσβου – Θα συμπεριληφθούν στις σημερινές ανακοινώσεις

Τι ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Η προσοχή των ελληνικών αρχών όσον αφορά την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στρέφονται στα αστικά κέντρα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, αλλά και στις δομές ταυτοποίησης και φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά και στην ενδοχώρα.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «το καλοκαίρι, αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα στις πύλες εισόδου της χώρας και στα νησιά μας. Στο τέλος Αυγούστου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, ιδίως δε στα Γηροκομεία. Ενδεικτικά, τις τελευταίες ημέρες έγιναν 3.545 τέστ κορονοϊού σε 150 Γηροκομεία και ήταν όλα αρνητικά».

Και συνέχισε λέγοντας: «Στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημείωσε ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τέστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί».

Comments
To Top