Ελλάδα

Απεγκλωβίστηκαν οι δύο άνδρες από τις Ρετσινάδες Φυλής

5246637

Απεγκλωβίστηκαν οι δύο άνδρες από τις Ρετσινάδες Φυλής

Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν οι δύο άνδρες που είχαν εγκλωβιστεί με το όχημά τους στην περιοχή Ρετσινάδες Φυλής.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των δύο ανδρών σε ασφαλές σημείο ολοκληρώθηκε.

Οι δύο άνδρες είχαν ξεκινήσει με το όχημά τους από τον Αυλώνα και κατευθύνονταν προς την Κρύα Πηγή Φυλής, παρά τη διακοπή της κυκλοφορίας που ήταν σε ισχύ λόγω της κακοκαιρίας “AVGI”. Το όχημά τους εγκλωβίστηκε στις Ρετσινάδες Φυλής, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων που είχαν σημειωθεί, με αποτέλεσμα να καλέσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ζήτησαν την συνδρομή ενός γκρέιντερ ώστε να καθαριστεί ο δρόμος για να μπορέσουν με ερπυστριοφόρο να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους. Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι καλά στην υγεία τους.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών ανδρών στην περιοχή Κορυφή Κυράς στη Φυλή Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δυσμενείς, καθώς υπάρχει χαμηλή νέφωση, περιορισμένη ορατότητα, ασθενής χιονόπτωση και άνεμοι περίπου 9 μποφόρ. Σε ετοιμότητα είναι διασωστικό ελικόπτερο ώστε μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες να συνδράμει. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το όχημα, στο οποίο επιβαίνουν τρεις άνδρες εγκλωβίστηκε στη Φυλή και συγκεκριμένα στην περιοχή Κορυφή Κυράς, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλουν προσπάθεια ώστε να τους προσεγγίσουν. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη στιγμή που ειδοποιήθηκαν επιχείρησαν να προσεγγίσουν το όχημα με ερπυστριοφόρο κάτι που δεν κατέστη εφικτό.

Για το λόγο αυτό στο σημείο έχουν μεταβεί πέντε άτομα της ορειβατικής ομάδας της 1ης ΕΜΑΚ και ταυτόχρονα επιχειρείται διάνοιξη του δρόμου, ώστε να απεγκλωβιστούν οι τρεις άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι καλά στην υγεία τους. Σημειώνεται ότι απαγόρευση και διακοπή της κυκλοφορίας επί της Λ. Φυλής, από το ύψος της Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών προς Δερβενοχώρια, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, είναι σε ισχύ από την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, λόγω της κακοκαιρίας “AVGI”.

To Top