Αθλητικά

Απίστευτη κίνηση από ΠΑΟΚ – Έτσι θα τιμήσει την Ελληνική Επανάσταση (ΦΩΤΟ)

Απίστευτη κίνηση από ΠΑΟΚ - Έτσι θα τιμήσει την Ελληνική Επανάσταση (ΦΩΤΟ)

Ο “δικέφαλος του Βορρά” δεν ξεχνά τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας και προέβη σε μια πολύ όμορφη κίνηση

ΠΑΟΚ: Σε μια ασυνήθιστη για τα δεδομένα της χώρας προέβη ο “δικέφαλος του Βορρά” με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Συγκεκριμένα η ΠΑΕ αποφάσισε να… ντύσει την ομάδα με τα χρώματα της πατρίδας μας, δίνοντας στη δημοσιότητα την τρίτη εμφάνιση που είναι μπλε και λευκή, ενώ κάτω από την φανέλα υπάρχουν οι δύο πρώτοι στίχοι του Εθνικού ύμνου.

Με τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης, ο ΠΑΟΚ φοράει την επετειακή μπλε φανέλα στα χρώματα της ελληνικής σημαίας και αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες του 1821 που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας.

Όποιος ξεχνά το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. Με τη φετινή επέτειο της συμπλήρωσης δύο αιώνων από την ελληνική Επανάσταση, σε όλους τους απανταχού Έλληνες δεν μπορούν παρά να ξυπνούν μνήμες από τους ανθρώπους εκείνους που θυσίασαν το αίμα τους για την πατρίδα, υψώνοντας περήφανα στον ουρανό το λάβαρο της ελευθερίας.

Η αγάπη για την πατρίδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ίδιας της ιστορίας του συλλόγου μας. Ένα προσφυγικό σωματείο που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που δεν ήθελαν να ξεχάσουν τις ρίζες τους, αναγνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να τιμάς το ένδοξο παρελθόν σου.
Γι’ αυτό τον λόγο, σε μια ιστορικής σημασίας συμβολική κίνηση, ο ΠΑΟΚ υποκλίνεται σε όλους τους ήρωες του 1821 και για πρώτη φορά στην ιστορία του κατεβαίνει να αγωνιστεί στο γήπεδο φορώντας περήφανος τα μπλε χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Η επετειακή μπλε φανέλα του ΠΑΟΚ, που συνεργασία με την MACROΝ ξεκίνησε να σχεδιάζεται το περασμένο καλοκαίρι φιλοδοξεί να εμπνεύσει και να θυμίσει σε όλους τους Έλληνες τι είναι ικανοί να καταφέρουν όταν μάχονται για κάτι τόσο πολύτιμο όπως η ελευθερία.
Η φανέλα είναι σχεδιασμένη στις αποχρώσεις του μπλε, σε συνδυασμό με οριζόντιες λεπτές γραμμές, εμπνευσμένη από τα χρώματα και τον ιερό συμβολισμό της ελληνικής σημαίας.

Ωστόσο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν την συμβολική της ταυτότητα αποτελούν τόσο η ελληνική σημαία ψηλά στο πίσω μέρος, όσο και η φάσα που είναι ραμμένη ακριβώς κάτω από τη φανέλα, φέροντας τους δύο πρώτους στίχους του εθνικού μας ύμνου…

Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψι
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψι,
ποὺ μὲ βία μετράει τὴν γῆ.

Η επετειακή μπλε φανέλα του ΠΑΟΚ είναι limited edition και διατίθεται online! Απόκτησέ την κι εσύ με ένα κλικ σε… τιμή έκπληξη“, αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.


 

Ακολουθήστε το news24world.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Comments
To Top