Ελλάδα

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ Guardian: Σκέφτονται ακόμη και ξήλωμα του στεγάστρου Καλατράβα

6 1

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ Guardian: Σκέφτονται ακόμη και ξήλωμα του στεγάστρου Καλατράβα

Η βρετανική Guardian σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σημειώνει ότι «από την Τετάρτη όταν άρχισε να γίνεται αντιληπτό το κόστος του κλεισίματος, με δεκάδες εκδηλώσεις να κινδυνεύουν με ακύρωση, ανάμεσά τους και οι sold out συναυλίες των Coldplay, αξιωματούχοι άρχισαν να ψιθυρίζουν το αδιανόητο: ίσως ήρθε η ώρα να ξηλώσουμε εντελώς το διάσημο στέγαστρο».

H Guardian κάνει μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της ανακαίνισης του ΟΑΚΑ για την Ολυμπιάδα του 2004 και καταγράφει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών: «Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το στάδιο των 70.000 θέσεων κλείνει “επ’ αόριστον” λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του χαλύβδινου θόλου του Καλατράβα. Η δίτοξη οροφή δεν είχε “ανταποκριθεί στα νομικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας».

«Θα ήταν επιφανειακό και ακόμη και ανόητο να δώσουμε οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα… ή να πούμε πότε θα ανοίξει το ποδηλατοδρόμιο ή το γήπεδο», καταγράφει η Guardian όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

«Αλλά την Τετάρτη, καθώς το κόστος του κλεισίματος του γηπέδου έγινε εμφανές, με την προοπτική να ακυρωθούν δεκάδες εκδηλώσεις – συμπεριλαμβανομένης μιας sold-out συναυλίας των Coldplay τον επόμενο χρόνο – οι αξιωματούχοι άρχισαν να ψιθυρίζουν το αδιανόητο: ίσως ήταν καιρός να διαλύσουν το διάσημη στέγη συνολικά. Η σκουριά δεν είχε βρεθεί μόνο στα χαλύβδινα καλώδια και στις καμάρες του, αλλά ακόμη και στα μπουλόνια που το συγκρατούν. “Τίποτα προς το παρόν δεν αποκλείεται”, είπε μια καλά τοποθετημένη πηγή. “Ίσως θα πρέπει να το γκρεμίσουμε“» αναφέρει η Guardian.

To Top