Τεχνολογία

Apple: Πηγαίνει στη δικαιοσύνη για το πρόστιμο των 12 εκατ. δολαρίων της Ρωσίας

Apple: Πηγαίνει στη δικαιοσύνη για το πρόστιμο των 12 εκατ. δολαρίων της Ρωσίας

Η Apple προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της Ομοσπονδιακής Αντιμονοπωλιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας ( FAS), καθώς αμφισβητεί το πρόστιμο των 12,1 εκ. δολαρίων που της επέβαλλε για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έχει στην αγορά των εφαρμογών κινητών τηλεφώνων.

Στις 26 Απριλίου η FAS επέβαλλε στην Apple Inc. το εν λόγω πρόστιμο μετά από καταγγελία της ρωσικής εταιρείας διαδικτυακής ασφαλείας Kaspersky Lab, σύμφωνα με την οποία μια νέα έκδοση της εφαρμογής Safe Kids είχε απορριφθεί από το λειτουργικό σύστημα της Apple.

Η FAS δήλωσε ότι η διανομή εφαρμογών για κινητά από την Apple μέσω του λειτουργικού συστήματος iOS είχε ως αποτέλεσμα να δώσει στα δικά της προϊόντα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

«Στις 26 Απριλίου η FAS επέβαλλε στην Apple Inc. πρόστιμο που υπερβαίνει τα 906,3 εκατομμύρια ρούβλια (12,1 εκατ. δολαρίων) για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας», αναφέρονταν στην ανακοίνωση της FAS.

H Apple ανακοίνωσε τότε ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση της FAS και θα υποβάλλει έφεση με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δικαστήριο της Μόσχας έκανε δεκτή την προσφυγή της Apple, η οποία κατετέθη στις 7 Μαίου, ενώ η υπόθεση θα συζητηθεί στις 21 Ιουνίου.

Οι δυτικές εταιρείες τεχνολογίας δέχονται αυξανόμενες πιέσεις στη Ρωσία του τελευταίους μήνες. Η αρμόδια ρωσική Ρυθμιστική Αρχή Επικοινωνιών είχε επιβραδύνει τη λειτουργία του Twitter, επειδή δεν είχε αφαιρέσει από την πλατφόρμα του παράνομο περιεχόμενο όπως ισχυρίζεται η Μόσχα, ενώ πυρά δέχθηκαν η Google, το Facebook και το TikTok της Alphabet.

Comments
To Top