Ιστορίες

Αρνήθηκε τη χλιδή: Οκτάχρονη κληρονόμος αυτοκρατορίας διαμαντιών έγινε καλόγρια

Η οκτάχρονη απαρνήθηκε τη χλιδή και τα εγκόσμια και αποφάσισε να απομονωθεί.

Η ιστορία της

Η οκτάχρονη Ντεβάνσι, κόρη ενός πλούσιου Ινδού εμπόρου διαμαντιών, θα μπορούσε να μεγαλώσει και να ζει μία ζωή βυθισμένη στη χλιδή και την πολυτέλεια. Πλέον όμως ντύνεται με χοντρά λευκά σάρι, περπατάει ξυπόλητη και πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα για να ζητήσει… ελεημοσύνη.

Και αυτό γιατί την περασμένη εβδομάδα, η η μεγαλύτερη από τις δύο κόρες του Ντάνες και της Άμι Σάνγκβι απαρνήθηκε τον κόσμο και… έγινε καλόγρια. Οι Σάνγκβι είναι μεταξύ των 4,5 εκατομμυρίων πιστών που ακολουθούν τον τζαϊνισμό, μια από τις παλαιότερες θρησκείες του κόσμου, η οποία ξεκίνησε στην Ινδία πριν από περισσότερα από 2.500 χρόνια.

Η παραμυθένια τελετή

Οι ερευνητές λένε ότι ο αριθμός των πιστών που απαρνούνται τον υλικό κόσμο αυξάνεται ραγδαία με την πάροδο των ετών, αν και οι περιπτώσεις που αφορούν παιδιά στην ηλικία της Ντεβάνσι είναι ασυνήθιστες. Χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την τελετή της περασμένης Τετάρτης στην πόλη Σουράτ της πολιτείας Γκουτζαράτ, όπου η Ντεβάνσι έδωσε «ντίκσα» – όρκους απάρνησης – παρουσία ανώτερων μοναχών.

Συνοδευόμενη από τους γονείς της, έφτασε στο χώρο, στολισμένη και ντυμένη με εκλεκτά μεταξωτά. Στο κεφάλι της υπήρχε ένα διαμαντένιο στέμμα. Μετά την τελετή, στάθηκε μαζί με άλλες καλόγριες, ντυμένες με ένα λευκό σάρι που κάλυπτε το ξυρισμένο κεφάλι της. Στις φωτογραφίες, φαίνεται να κρατά μια σκούπα που θα χρησιμοποιούσε τώρα για να απομακρύνει τα έντομα από το μονοπάτι της για να αποφύγει να τα πατήσει κατά λάθος.

Η ζωή της

Από τότε, η Ντεβάνσι ζει σε ένα ένα μοναστήρι όπου ζουν μοναχοί και καλόγριες. «Δεν μπορεί πλέον να μείνει στο σπίτι, οι γονείς της δεν είναι πια οι γονείς της, τώρα είναι μοναχή», λέει ο Kirti Shah, έμπορος διαμαντιών από το Σουράτ, φίλος της οικογένειας και επίσης ντόπιος πολιτικός του κόμματος «Μπαρατίγια Τζανάτα»

«Η ζωή μιας μοναχής Τζαϊν είναι πραγματικά λιτή. Τώρα θα πρέπει να πηγαίνει παντού με τα πόδια, δεν μπορεί ποτέ να πάρει κανένα είδος μεταφορικό μέσο, θα κοιμάται σε ένα λευκό σεντόνι στο πάτωμα και δεν μπορεί να φάει μετά τη δύση του ηλίου» πρόσθεσε.
Οι γονείς της είναι γνωστό ότι είναι «εξαιρετικά θρησκευόμενοι» και τα ινδικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται φίλους της οικογένειας να λένε ότι το κopίτσι «είχε τάση προς την πνευματική ζωή από τότε που ήταν μικρή». Δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ τηλεόραση, ταινίες, δεν έχει πάει σε εμπορικά κέντρα και εστιατόρια», ανέφεραν οι Times of India.

To Top