Ελλάδα

Αρουραίοι… προαυλίζονται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής

pontiki

Αρουραίοι… προαυλίζονται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής ποντίκια κυκλοφορούν ανενόχλητα στο προαύλιο. Οι φωτογραφίες με τα τρωκτικά δημοσιεύθηκαν στο Facebook και συγκέντρωσαν σχόλια οργής και αγανάκτησης.

«1ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής!!! Σ’ αυτές τις συνθήκες φοιτούν τα παιδιά μας και τολμούν να ζητούν την ψήφο μας !!! Αυτά είναι τα ασφαλή, σύγχρονα και καθαρά σχολεία που από το 2019 υποσχόταν η απερχόμενη δημοτική αρχή!!! Ντροπή!!!», γράφει η ανάρτηση.

1.10.20231ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής !!!Σ’ αυτές τις συνθήκες φοιτούν τα παιδιά μας και τολμούν να ζητούν την ψήφο…

Posted by Tenti Ioanna on Sunday, October 1, 2023

Τρωκτικά στις τουαλέτες

Ταυτόχρονα, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «η Δημοτική Αρχή σφυρίζει αδιάφορα!» αφού δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται τρωκτικά στο σχολείο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου τρωκτικά εντοπίστηκαν και πέρυσι στις τουαλέτες του σχολείου ενώ, όπως τονίζει, «όσο τα σχολεία μας είναι αφημένα στην τύχη τους, δεν σκοπεύουμε να κάτσουμε ήσυχα».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου «Ρόζα Ιμβριώτη»

Μετά από σχετική καταγγελία της Ένωσης Γονέων, ενημερωθήκαμε ότι το απόγευμα της Κυριακής 1/10/2023 εθεάθη τρωκτικό μεγάλου μεγέθους να περιφέρεται έξω από τις τουαλέτες των μαθητών και στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Καισαριανής. Προφανώς, βέβαια, αυτό αποτελεί πρόοδο για τη Δημοτική Αρχή της Καισαριανής, αφού οι περσινές αντίστοιχες καταγγελίες του Συλλόγου μας και των γονέων αφορούσαν την παρουσία τρωκτικών στο εσωτερικό του σχολείου και μέσα στις τουαλέτες. Τουλάχιστον τώρα φάνηκαν να κυκλοφορούν έξω!

Καλούμε για ακόμα μία φορά τη Δημοτική Αρχή Καισαριανής να αναλάβει αρχικά τις ευθύνες της αναφορικά με το ζήτημα. Οι καταγγελίες του Συλλόγου μας «Ρόζα Ιμβριώτη», αλλά και του Συλλόγου Γονέων έχουν γίνει από πέρσι και εκθέτουν τον Δήμαρχο και τους συν αυτώ, ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας αντιμετώπιζαν τους εκπροσώπους εκπαιδευτικών και γονέων με περισσή ειρωνεία και άφθονα απρεπή σχόλια σε καθεμία από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με το θέμα, κατόπιν αιτήματος των φορέων φυσικά. Σε κάθε τέτοια συνάντηση – εκτός των ειρωνειών ή ακόμα και των ύβρεων που εισπράτταμε – ακούγαμε είτε ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα, είτε ότι έχει ήδη λυθεί, επομένως πρέπει να σταματήσουμε να ενοχλούμε τον Δήμο με τις διεκδικήσεις μας για αξιοπρεπείς συνθήκες στα σχολεία μας. Κοινώς, θα πρέπει να σωπαίνουμε ακόμα και όταν περιφέρονται τρωκτικά σε χώρους όπου βρίσκονται μικροί μαθητές, μετατρέποντας τα σχολεία μας σε υγειονομικές βόμβες!

Την ίδια πάνω κάτω στάση κράτησε και τις μέρες αυτές απέναντι στους γονείς που αναζητούσαν εκπρόσωπο του Δήμου και, αφού με καθυστέρηση επικοινώνησε μαζί τους, στην ουσία τους είπε ότι …ΘΑ κάνει κάποιες μικρές επισκευές στις τουαλέτες! Θα είμαστε και πάλι μαζί με τους γονείς την ερχόμενη Τρίτη 11/10 στη συνάντηση που απαίτησαν και φυσικά σε κάθε κινητοποίηση που θα απαιτηθεί για να υπάρχει υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία μας.

Ενημερώνουμε για ακόμα μία φορά τον Δήμο και κάθε αρμόδιο: ΟΣΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΗΣΥΧΑ!! Πάρτε τώρα μέτρα για την οριστική, χωρίς προσωρινά μπαλώματα, επίλυση του αίσχους να κυκλοφορούν τρωκτικά σε σχολείο της πρωτεύουσας εν έτει 2023!!

To Top