Ιστορίες

Αστυνομικοί βρήκαν ζευγάρι ηλικιωμένων να κλαίνε στο σπίτι τους και τους μαγείρεψαν μακαρονάδα

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε σκεφτεί όλοι μας ότι ο κόσμος στον οποίον ζούμε ενδεχομένως να μην αξίζει να σωθεί. Ειδικά επειδή είναι τόσο προφανές πια ότι έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας. Ωστόσο, κατόπιν, έρχονται ειδήσεις σαν κι αυτές που μας κάνουν να το ξανασκεφτόμαστε.

Η αστυνομία στη Ρώμη έλαβε μια κλήση σχετικά με κλάματα και φωνές που ακούγονταν από ένα διαμέρισμα. Τέσσερις αστυνομικοί εστάλησαν στο σπίτι προκειμένου να διαπιστώσουν τι συνέβαινε. Εκεί ανακάλυψαν όμως ότι δεν είχε διαπραχθεί κάποιο έγκλημα…που να είναι τουλάχιστον ποινικά κολάσιμο.

Αυτό το οποίο αντίκρισαν, τους ράγισε την καρδιά.

Η 84χρονη κ. Jole και ο 94χρονος σύζυγός της κ. Μichele ήταν μόνοι στο σπίτι. Ήταν τα κλάματα αυτών των δύο ηλικιωμένων που είχε ακούσει ο γείτονας που έκανε την κλήση στην αστυνομία. Οι ηλικιωμένοι όμως δεν έκλαιγαν επειδή βρίσκονταν σε κίνδυνο από την εισβολή κάποιου κακοποιού. Ο λόγος που έκλαιγαν ήταν επειδή υπέφεραν από «αβάσταχτη μοναξιά», όπως γράφει η Repubblica.

Oι δύο ηλικιωμένοι που είναι μαζί σχεδόν 70 χρόνια, έχουν να δεχθούν επίσκεψη από κάποιον εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οι γείτονες τους μετακόμισαν και οι περισσότεροι γνωστοί τους είχαν πάει διακοπές. Η μοναξιά αλλά και όσα είχαν δει στις ειδήσεις στην τηλεόραση τους είχαν ταράξει. Και είχαν βάλει τα κλάματα.

Οι αστυνομικοί Andrew, Alexander, Ernesto and Mirko αφού συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί αποφάσισαν ότι παρότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι με την ιδιότητά τους ως εκπρόσωποι του νόμου, έπρεπε να κάνουν κάτι ως άνθρωποι, ως συμπολίτες εκείνων των 2 ηλικιωμένων, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι οι γονείς ή παππούδες τους.

Οι αστυνομικοί, πήγαν στην κουζίνα και τους μαγείρεψαν μια μακαρονάδα, πέρασαν μαζί τους όλο το απόγευμα και έπλυναν και τα πιάτα.

Κατόπιν, αφηγήθηκαν την όλη ιστορία με μια δημοσίευση στο Facebook η οποία συγκίνησε δεκάδες χιλιάδες χρήστες… Αστυνομικοί στην Ιταλία βρήκαν ζευγάρι ηλικιωμένων στο σπίτι τους να κλαίνε και τους μαγείρεψαν μακαρονάδα

Μπορεί βέβαια αυτή η πράξη των αστυνομικών να μην λύσει το πρόβλημα της καθημερινής μοναξιάς την οποία βιώνει το ηλικιωμένο ζευγάρι. Ωστόσο, ενδεχομένως ορισμένοι από εσάς, που διάβασαν την συγκεκριμένη είδηση να κάνουν κάτι αντίστοιχο για τους Jole και Michele ή για κάποιο άλλο ηλικιωμένο ζευγάρι το οποίο μένει στη γειτονιά τους και γνωρίζουν ότι ζουν μόνοι…

To Top