Αθλητικά

Ατλέτικο: Η αξία του Ζοάο Φέλιξ έπεσε κατά 70% μέσα σε 3 χρόνια

Ατλέτικο: Η αξία του Ζοάο Φέλιξ έπεσε κατά 70% μέσα σε 3 χρόνια

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βρει “παράθυρο” παραχώρησης του Ζοάο Φέλιξ, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία έχει δεχθεί απίστευτο πλήγμα τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Ζοάο Φέλιξ και η Ατλέτικο Μαδρίτης επιθυμούν αμφότεροι αν ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, ωστόσο δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για την αποχώρηση του. Αυτή η εξέλιξη έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό την χρηματιστηριακή αξία του Πορτογάλου διεθνή, η οποία πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα που ίσχυε όταν ο ίδιος γινόταν η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας.

Η χρηματιστηριακή αξία του Φέλιξ το 2021 υπολογιζόταν στα 100 εκατομμύρια, ωστόσο στα επόμενα 3 χρόνια υπήρξε πτώση της τάξεως του 70%, η οποία αντανακλούσε τόσο τις αγωνιστικές επιδόσεις, όσο και τις αλλαγές στη καριέρα του σε επίπεδο συλλόγων. Πλέον, η αξία εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια και υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί περισσότερο στο μέλλον.

Η ρήξη του Φέλιξ με τον προπονητή των ροχιμπλάνκος Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν ουσιαστικά το πρώτο σπρώξιμο προς την καθοδική πορεία του παίκτη. Ακολούθησαν οι δανεισμοί σε Τσέλσι το 2023 και στη Μπαρτσελόνα το 2024, οι οποίοι δεν βοήθησαν τον 24χρονο να ανακάμψει πραγματικά.

Ο ίδιος προσπάθησε αρκετά να παραμείνει στη Μπαρτσελόνα, μετά την λήξη του δανεισμού, ωστόσο οι οικονομικές απαιτήσεις της Ατλέτικο δεν κατέστησαν μέχρι στιγμής εφικτή μία νέα συμφωνία με τους “μπλαουγκράνα”.

Πέραν τούτου, ο σύλλογος από τη Μαδρίτη επιθυμεί πλέον να παραχωρήσει μόνο με μεταγραφή τον Φέλιξ και όχι να τον δώσει δανεικό, απόφαση που ανεβάζει περαιτέρω το επίπεδο δυσκολίας της υπόθεσης.

Μέχρι στιγμής, ο Πορτογάλος δείχνει ακινητοποιημένος στο Γουάντα Μετροπολιτάνο, με τον ίδιο να είναι “αόρατος” στα πλάνα του Σιμεόνε δίχως όμως να διαφαίνεται κάποια άμεση ανατροπή στον ορίζοντα.

To Top