Κόσμος

Αξιωματούχος της CIA, γερουσιαστής και συνταγματάρχης των ΗΠΑ είδαν «ιπτάμενους δίσκους» σε επίσκεψη…

ufo2

Αξιωματούχος της CIA, γερουσιαστής και συνταγματάρχης των ΗΠΑ είδαν «ιπτάμενους δίσκους» σε επίσκεψη στη Σοβιετική Ένωση

Απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ που αποχαρακτηρίστηκαν αναφέρουν ότι τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι που επισκέφθηκαν τη Σοβιετική Ένωση την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, φέρεται να είδαν δύο ιπτάμενους δίσκους, που χαρακτήρισαν ως UFO.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η επίσκεψη έγινε το 1955 από τον αξιωματούχο της CIA Ρούμπεν Έφρον, τον γερουσιαστή Ρίτσαρντ Ράσελ και έναν συνταγματάρχη.

Οι «τρεις αξιόπιστοι Αμερικανοί παρατηρητές» με βάση το έγγραφο, είδαν ιπτάμενους δίσκους πάνω από τη Σοβιετική Ένωση. Συγκεκριμένα, ήταν «δύο κυκλικά αντισυμβατικά αεροσκάφη που μοιάζουν με ιπτάμενους δίσκους φάνηκαν να απογειώνονται σχεδόν κάθετα». Μάλιστα, το ένα σκάφος περιστρέφονταν και εκτόξευσε «σπινθήρες ή φλόγες» πριν περάσει πάνω από το τρένο στο οποίο επέβαιναν.

«Και τα δύο ιπτάμενα αεροσκάφη σε μορφή δίσκου απογειώθηκαν σχετικά αργά σε ύψος περίπου 6.000 πόδια, και μετά η ταχύτητα αυξήθηκε απότομα σε οριζόντια πτήση και στα δύο προς βόρεια κατεύθυνση», αναφέρεται στο έγγραφο. Επιπλέον, σημειώνεται ότι «οι Αμερικανοί παρατηρητές πιστεύουν ακράδαντα ότι αυτά τα αντισυμβατικά αεροσκάφη είναι ιπτάμενοι δίσκοι».

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές για αυτό το φερόμενο περιστατικό, όμως τα ονόματα των Ρούμπεν Έφρον και Ρίτσαρντ Ράσελ έχουν συνδεθεί με τη δολοφονία Κένεντι, πάλι λόγω αποχαρακτηρισμού απόρρητου εγγράφου.

Συγκεκριμένα, ο Ράσελ ήταν μέλος της Επιτροπής Γουόρεν που πήρε συνέντευξη από τη σύζυγο του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, τη Μαρίνα, το 1964. Επίσης, ο Έφρον κατείχε την αλληλογραφία του Όσβαλντ και τη διάβαζε, λίγο πριν δολοφονηθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

To Top