Αθλητικά

Μπακασέτας: “Με έχει βοηθήσει ο Φαριόλι, όμως θέλω πολύ να τον κερδίσω”

Μπακασέτας: "Με έχει βοηθήσει ο Φαριόλι, όμως θέλω πολύ να τον κερδίσω"

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε σχετικά με την μεγάλη αναμέτρηση με τον Άγιαξ, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον προπονητή των Ολλανδών, τον Φραντσέσκο Φαριόλι, με τον οποίο συνεργάστηκε στην Αλάνιασπορ.

Ενόψει του αυριανού μεγάλου αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ για τον 3ο προκριματικό του Europa League, ο Τάσος Μπακασέτας παραχώρησε δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου της ομάδας. Ο ίδιος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Φραντσέσκο Φαριόλι, ο οποίος πριν τον Άγιαξ είχε περάσει από την Αλάνιασπορ, όπου συνεργάστηκε με τον Έλληνα διεθνή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Σχετικά με τον πρώην προπονητή του Φαριόλι: “Καλησπέρα σας. Έχουμε δουλέψει μαζί του όταν ήμουν στην Αλάνιασπορ. Ήταν βοηθός τότε. Με έχει βοηθήσει πολύ και μου έχει μάθει πράγματα. Δεν θέλω να μπω σε συζητήσεις για φαβορί. Εμείς πρέπει να κοιτάμε τον εαυτό μας. Παρ’ ότι κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα έχουμε δείξει πράγματα. Στα παιχνίδια με την Μπότεφ δείξαμε πως ξέρουμε πως να διαχειριστούμε τον αντίπαλο. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο για το ποια θα δικαιούταν να προπονηθεί.

Κίνητρο αποτελεί από μόνο του ότι παίζουμε προκριματικά για να μπούμε στους ομίλους του Europa League. Στο πρώτο παιχνίδι ο κόσμος δεν ήταν τόσο ζεστός. Θέλουμε σίγουρα να τον έχουμε κοντά μας και αποτελεί σημαντική κίνητρο. Θα κάνουμε τα πάντα για να δουν οι φίλαθλοι ότι δίνουμε τα πάντα για την ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα για κείνη για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Είναι μία πολύ καλή ομάδα ο Άγιαξ σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται. Τις λεπτομέρειες θα τις συζητήσετε με τον προπονητή. Εκείνος είναι ο γνώστης κι αυτός μας κατευθύνει. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, να βάλουμε τον ρυθμό και να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα στο γήπεδο.

Είναι τέτοιο το παιχνίδι το αυριανό και απέναντι σ’ ένα τέτοιο αντίπαλο που όλοι γνωρίζουν τι παιχνίδι θα παίξουμε αύριο. Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης γνωρίζει τον Άγιαξ. Θεωρώ πως είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι”.

Όσον αφορά το στιλ του προπονητή του Άγιαξ ο Μπακασέτας απάντησε: “Γνωριζόμαστε αρκετά καλά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα είμαστε σε επαφή σε ανθρώπινο επίπεδο. Είναι ένας προπονητής που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και θέλει την κατοχή της μπάλας. Τους δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση. Χαίρομαι που θα τον συναντήσω από κοντά. Θέλω πάρα πολύ να τον κερδίσω”.

To Top