Κόσμος

Μπαρνιέ: Μία συμφωνία για Brexit είναι ακόμα εφικτή – Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

«Η ελπίδα παραμένει» τόνισε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής

Την πίστη του για επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο εξέφρασε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσής για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος σημείωσε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ενημέρωση των Ευρωπαίων πρεσβευτών έγινε χθες και οι πηγές είτε παρευρίσκονταν στην συνάντηση είτε ενημερώθηκαν για το περιεχόμενό της.

«Ο Μπαρνιέ πιστεύει ακόμη ότι μία συμφωνία είναι εφικτή, ωστόσο οι επόμενες είναι ημέρες κλειδιά», δήλωσε μία από τις πηγές, ενώ δεύτερος διπλωμάτης σημείωσε πως είπε: «Η ελπίδα παραμένει».

Μία από τις πηγές δήλωσε ότι οι διστακτικές υποχωρήσεις που προτάθηκαν από το Λονδίνο σχετικά με την αλιεία -ένα από τα ακανθώδη θέματα που εμποδίζουν την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης– αποτελούν αχτίδα ελπίδας.

Ωστόσο, Ευρωπαίος διπλωμάτης ανέφερε ότι οι βρετανικές υποχωρήσεις δεν είναι επαρκείς για να γίνουν αποδεκτές από την Ένωση.

Comments
To Top