Τεχνολογία

Μπλόκο του Πακιστάν στο TikTok για ανήθικο περιεχόμενο

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αρχή Τηλεπικοινωνιών της χώρας

Την απόφασή της να απαγορεύσει το TikTok ανακοίνωσε η Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν (PTA).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η ενέργεια αυτή προήλθε έπειτα από «παράπονα από διαφορετικά κομμάτια της κοινωνίας για ανήθικο/άσεμνο περιεχόμενο στην πλατφόρμα διαμοιρασμού video, TikTok».

Η PTA σημειώνει πως πριν από αυτήν την ανακοίνωση, είχε ειδοποιήσει το TikTok προσφέροντας «αρκετό χρόνο για να απαντήσει και να συμμορφωθεί με τις οδηγίες της Αρχής για την ανάπτυξη μηχανισμού εντοπισμού παράνομου online περιεχομένου». Το TikTok δε συμμορφώθηκε και το αποτέλεσμα είναι η απαγόρευσή του στη χώρα. Παρόλα αυτά η PTA παραμένει ανοιχτή για συνομιλίες και θα επανεξετάσει την απόφασή της αν παρασχεθεί ένας ικανοποιητικός μηχανισμός ελέγχου του περιεχομένου.

Το Πακιστάν απαιτεί από τα social media να σέβονται τις θρησκευτικές, πολιτιστικές, εθνικές και εθνικής ασφάλειας ευαισθησίες της χώρας.

Το TikTok από την πλευρά του δήλωσε πως «είναι αποφασισμένο να ακολουθεί του νόμους στις αγορές που προσφέρεται η εφαρμογή» και πως επικοινωνεί σε τακτική βάση με την PTA για να συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί της.

Comments
To Top