Αθλητικά

“Χαμός” με δήλωση παίκτη του Survivor για στημένο τελικό! Παρέμβαση από πρόεδρο Ομοσπονδίας

"Χαμός" με δήλωση παίκτη του Survivor για στημένο τελικό! Παρέμβαση από πρόεδρο Ομοσπονδίας

Αθλητής που συμμετέχει στο τηλεπαιχνίδι έκανε μία αποκάλυψη ότι του ζήτησαν να στήσει αγώνα και προκλήθηκε αναστάτωση στην παγκόσμια ομοσπονδία.

Η δήλωση του Γιώργου Πιλίδη για απόπειρα χειραγώγησης αγώνα και μάλιστα σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχει προκαλέσει μεγάλο ντόρο. Ο Ελληνας πρωταθλητής μιλώντας στο Survivor, όπου συμμετέχει, μετά από ερώτηση του παρουσιαστή αν του ζητήθηκε στο παρελθόν να «στήσει» αγώνα του στην Πάλη, απάντησε χαρακτηριστικά: «Ναι, μου έχει ζητηθεί και μάλιστα σε τελικό Ευρωπαϊκού. Δεν υπήρχε περίπτωση, δεν υπάρχει στο μυαλό μου αυτό, το διαγράφω τελείως, είναι ανούσιο».

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (UWW) Θοδωρή Χαμάκο, ο οποίος τόνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα αποδοθούν ευθύνες.

«Ο κύριος Πιλίδης θα κληθεί κατεπειγόντως να δώσει εξηγήσεις στην Legal and Ethics Commission της UWW (σ.σ. ηθικής και δεοντολογίας) για τις δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό κανάλι και κυρίως για το γεγονός ότι αποσιώπησε ένα τόσο σοβαρό γεγονός. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για την άμεση, ως όφειλε, αντίδραση και ανακοίνωση της. Τέτοιες καταστάσεις χειραγώγησης αγώνων δεν γίνονται ανεκτές.

Η διαλεύκανση θα είναι πλήρης και θα αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όσους πρέπει» τόνισε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θοδωρής Χαμάκος.

To Top