Ελλάδα

Χάος στην Εθνική μετά τη φωτιά στο βυτιοφόρο – Εγκλωβισμένοι οδηγοί ακόμα και 7 ώρες, ουρές χιλιομέτ…

Χάος στην Εθνική μετά τη φωτιά στο βυτιοφόρο – Εγκλωβισμένοι οδηγοί ακόμα και 7 ώρες, ουρές χιλιομέτρων

Για περισσότερες από 7 ώρες παραμένουν εγκλωβισμένοι κάποιοι οδηγοί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, εξαιτίας του βυτιοφόρου που πήρε φωτιά νωρίτερα. Σύμφωνα με το MEGA, μια έγκυος έμεινε εγκλωβισμένοι για πέντε περίπου ώρες στο αυτοκίνητό της.

Η ουρά των αυτοκινήτων έφτασε τα 15 χιλιόμετρα. Δυστυχώς το πρωτόκολλο που απαιτείται για τις περιπτώσεις φωτιάς σε τέτοιου είδους οχήματα, είναι συγκεκριμένο όσο και χρονοβόρο. Αφού η φωτιά σβήστηκε, ακολουθεί η μετάγγιση του υγραερίου, η οποία αναμένεται να χρειαστεί περίπου 2 ώρες. Έπειτα το όχημα θα ρυμουλκηθεί για να φύγει από το δρόμο.

Ακόμα όμως και όταν αυτή η διαδικασία τελειώσει, θα χρειαστεί αρκετή ώρα ώστε να κινηθούν τόσο αυτοκίνητα που έχουν συνωστίζονται στο σημείο.

Ουρές χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Κορίνθου

Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων τόσο στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών-Κορίνθου όσο και στο ρεύμα εισόδου με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία αρκετών οδηγών, καθώς τα οχήματα τους παραμένουν ακινητοποιημένα.

Παράλληλα στα ΚΤΕΛ Κορίνθου παραμένουν ακινητοποιημένα πάνω από 12 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες με προορισμό προς την Αθήνα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να υπακούουν τις υποδείξεις των Αρχών, ενώ τόνισε ότι οποιοσδήποτε πολίτης που είναι στο αυτοκίνητο του και χρειάζεται βοήθεια μπορεί να καλεί το 100.

Παράλληλα τόνισε ότι η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον άλλες δύο ώρες.

‘Ανοιξε η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία άνοιξε η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά αναμένεται να περάσει αρκετή ώρα μέχρι να ομαλοποιηθεί η κίνηση των οχημάτων.

Επιπρόσθετα σε ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι σε ισχύ επισημαίνει ότι από τα διόδια Ελευσίνας γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα. Ομοίως, από τα διόδια Καλαμακίου γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Κόρινθο. Σε όλο το μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα η ΕΛΑΣ τονίζει ότι ενεργοποιήθηκαν, επίσης, τα ανοίγματα έκτακτης ανάγκης στο 60 χλμ. και 36 χλμ. -αντίστοιχα- της Ν.Ε.Ο., Αθηνών-Κορίνθου προκειμένου να οδηγηθούν τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τα δε ακινητοποιημένα με αναστροφή κατευθυνθήκαν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας αντίθετα, για να επιτευχθεί η αποφόρτιση.

Σε όλες τις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, της Αττικής Οδού, του Μωρέα, και της Γέφυρας προβάλλονται μηνύματα, ώστε να ενημερώνονται συνεχώς οι οδηγοί χρήστες των Οδών. Επιπλέον, οι οδηγοί ενημερώνονται προσωπικά από τους υπαλλήλους των σταθμών διοδίων, από τα οποία διέρχονται.

Η ΕΛΑΣ συνιστά στους οδηγούς, όσοι κινούνται από Κόρινθο να χρησιμοποιούν την Παλιά Εθνική Οδό, αλλά και το εναλλακτικό δρομολόγιο Λουτράκι-Περαχώρα-Πίσια-Σχίνο-Αλεποχώρι-Μέγαρα-Αθήνα και αντίστροφο δρομολόγιο όσοι κινούνται από Αθήνα προς Κόρινθο.

Προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων τροφοδοτούν με νερό και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί τους εγκλωβισμένους στα οχήματά τους, τα οποία ακινητοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Η Αστυνομια απευθύνει έκκληση «… για την υπομονή των οδηγών, καθώς η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες της ΕΛ.ΑΣ. και το προσωπικό της συνδράμει με κάθε τρόπο και μέσο, ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες.»

To Top