Αθλητικά

“Χάζεψε” η Ευρώπη με θρυλικό Ποντένσε, ρεκόρ γκίνες ο Ελ Κααμπί – Όνειρο ο τελικός Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ!

"Χάζεψε" η Ευρώπη με θρυλικό Ποντένσε, ρεκόρ γκίνες ο Ελ Κααμπί - Όνειρο ο τελικός Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ!

Ο μαέστρος Μεντιλίμπαρ και ο… Ελευθερόπουλος Ρέτσος! Το τρομερό κοουτσάρισμα του Βάσκου με “εκτελεστές” τους σπουδαίους Ποντένσε, Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί στην ασύλληπτη πρόκριση, πραγματικά θρυλική. Μια τέλεια βραδιά, που γράφτηκε στην ιστορία και μπορεί να καταλήξει μέχρι και σε… ελληνικό τελικό.

Αυτά μπορεί να τα κάνει μόνο ο Θρύλος των γηπέδων, Ολυμπιακός και όσοι παίζουν FIFA ή μόνο Football Manager και φορτώνουν το ίδιο παιχνίδι μέχρι αυτό το 0,0001% πιθανότητας πρόκρισης που έχουν να δικαιωθεί. Εδώ, όμως, δεν ήταν ηλεκτρονικό παιχνίδι αλλά ένα μονό ματς με πολύ ζόρικη συνθήκη: τους ερυθρόλευκους στα σχοινιά μετά τον εντός έδρας διασυρμό από τη Μακάμπι και ταυτόχρονα ένα κύμα αμφισβήτησης μετά το “χαστούκι” από τον Παναθηναϊκό! Αλλά τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές άκουσαν το γνωστό σύνθημα του κόσμου, τα έδωσαν όλα και είπαν “κι αν δε γίνει αυτό… συνεχίζουμε”.

Το έπος που γράφτηκε στην Μπάτσκα Τόπολα, ο πιο φανατικός Ολυμπιακός δε θα μπορούσε να το φανταστεί. Μα η ομάδα τους έκανε πράξη το “keep on dreaming” και αυτό που είδαμε ήταν μια παράσταση υψηλού επιπέδου με “μαέστρο” Μεντιλίμπαρ, “εκτελεστές” τους Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Φορτούνη και Ελ Αραμπί και με κοινό τους θεατές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που… χάζεψαν από τις ελληνικές ομάδες!

Τα πάντα είναι ψυχολογία στο ποδόσφαιρο κι αυτό το έμαθαν καλά όλοι στο ερυθρόλευκο “στρατόπεδο”. Σερί νικών στους πρώτους αγώνες Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, δύο “βαρβάτες” ήττες και η αποθέωση στα όρια του παροξυσμού μετατράπηκε σε αμφιβολία στα όρια της χλεύης. Με τον Βάσκο τεχνικό έτσι πρέπει να μάθουμε να ζούμε, στα άκρα. Όπως το έπραξαν κι οι παίκτες του. Ούτε παραγγελιά να το είχαν κάνει όλο αυτό στη Σερβία.

Ποντένσε να παραμιλάς και Ελ Κααμπί για ρεκόρ γκίνες!

Πρώτο ζητούμενο ήταν το περίφημο γρήγορο γκολ. Το βρίσκεις, έχεις ελπίδες και κάτι να κυνηγάς. Δεν το βρίσκεις, τελειώνει η ιστορία. Ο Ποντένσε σκόραρε στο 10ο λεπτό, με γκολάρα και ο Πορτογάλος έκανε μια εμφάνιση που “παλάβωσε” τους πάντες και σίγουρα έκανε τη Γουλβς να… χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο που τον έδωσε δανεικό. Δεύτερο ζητούμενο μετά το 0-1 ήταν να ελεγχθεί ο ρυθμός και όσο το δυνατόν ταχύτερα να μπει το 0-2. Αμφότερα συνέβησαν και ο Φορτούνης έβαλε το γκολ, με τον αρχηγό να “φωνάζει” στον αγώνα πως μπορεί να έχει ύφος μπλαζέ αλλά όταν το θέλει το… βουλώνει σε όλους.

Παραλίγο να γίνει… Ελευθερόπουλος ο Ρέτσος – Άγαλμα σε Ελ Αραμπί!

Όλα έμοιαζαν τέλεια, επομένως κάτι θα στράβωνε. Αυτό έγινε με το πέναλτι του Ρέτσου, που θύμισε… γκέλα Ελευθερόπουλου το 1999 στη ρεβάνς με τη Γιουβέντους για τη φάση των “16” του Champions League. Η αναφορά στο ματς εκείνο καθόλου τυχαία δεν είναι, καθώς ο Ολυμπιακός δεν είχε βρεθεί σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα τελευταία 25 χρόνια. Το πέναλτι, λοιπόν, έγινε γκολ από τον Ζάχαβι που θυμίζει τραγικό ήρωα: κάνει τα πάντα για να αποκλείσει τους Πειραιώτες αλλά πέφτει πάνω σε θρυλική αντίσταση. Μία φέτος και μία το 2021 με την Αϊντχόφεν!

Ο Ολυμπιακός το πήγε στην παράταση με γκολ… Κριστιάνο Ρονάλντο από τον Κααμπί και ο Γιόβετιτς που μπήκε ως αλλαγή, άγγιξε το buzzer beater στο 93′ αλλά αστόχησε. Το πολυπόθητο γκολ ο Μαυροβούνιος το βρήκε στις καθυστερήσεις και το… γλυκό έδεσε με τον έναν και μοναδικό Γιουσέφ Ελ Αραμπί! Ο Μαροκινός ήταν ξανά εκεί σε μια επική πρόκριση του Ολυμπιακού, όπως το 2020: και τότε ασίστ Μασούρα και δικό του γκολ και σήμερα. Ο Ελ Αραμπί αξίζει, τουλάχιστον… άγαλμα έξω από το “Καραϊσκάκης” για τη συνολική του προσφορά στην ομάδα.

Ραντεβού στον… τελικό για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ!

Και τώρα; Έχουμε δύο ομάδες στους “8” του Conference League, δύο προπονητές που ονειρεύονται ευρω-κούπα και έναν τελικό που θα διεξαχθεί στην OPAP Arena. Κανείς Έλληνας δεν μπορεί να φανταστεί κάτι πιο ωραίο από μια γιορτή στο γήπεδο της ΑΕΚ με τους δύο εκπροσώπους μας να διεκδικούν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο. Μακάρι η κλήρωση να μη βγάλει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντιμέτωπους ούτε στον προημιτελικό ούτε στον ημιτελικό. Μακάρι να βγάλει ραντεβού στα… Φιλαδέλφεια!

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top