Κόσμος

Χιλή: Κατέγραψε Ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας

Χιλή: Κατέγραψε Ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας

Η Χιλή έσπασε σήμερα το ρεκόρ 24ωρου σε ό,τι αφορά τα νέα κρούσματα της Covid-19, μια εξέλιξη που έχει φέρει τα νοσοκομεία της χώρας στο χείλος της κατάρρευσης, μολονότι έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού.

Τα κρούσματα αυξάνονταν μετά το τέλος των θερινών διακοπών (για το νότιο ημισφαίριο) και σήμερα έφτασαν τα 7.084, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Το προηγούμενο είχε καταγραφεί τον Ιούνιο του 2020 και ήταν 6.938 μέσα σε μία ημέρα.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των ασθενών έχουν απομείνει μόνο 198 διαθέσιμες κλίνες σε μονάδες αυξημένης φροντίδας. Το Σαντιάγκο, η πρωτεύουσα και οικονομική “ατμομηχανή” της Χιλής βρίσκεται σε αυστηρό λοκντάουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η Χιλή, μια σχετικά μικρή αλλά πλούσια χώρα των Άνδεων, είναι μεταξύ των πρωτοπόρων στους εμβολιασμούς: κατατάσσεται τρίτη, πίσω από το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε ό,τι αφορά τις δόσεις που έχουν χορηγηθεί στον πληθυσμό, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters. Ήταν η πρώτη χώρα της Νότιας Αμερικής που ξεκίνησε να εμβολιάζει τους κατοίκους της, αφού παρέλαβε μια παρτίδα του εμβολίου της Pfizer στις 24 Δεκεμβρίου.

Οι αρχές ωστόσο επισημαίνουν ότι οι μολύνσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, η διασπορά πιο μολυσματικών παραλλαγών του νέου κορονοϊού και η χαλάρωση των μέτρων υγιεινής, εν μέσω του επιτυχημένου προγράμματος εμβολιασμού, προκάλεσαν ένα σφοδρότερο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Comments
To Top