Πολιτική

Χρηστίδης: Γίγαντας με πήλινα πόδια το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη

Χρηστίδης: Γίγαντας με πήλινα πόδια το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αlpha για τον τρόπο που αντιμετώπισε την επέλαση του χιονιά.

Χαρακτήρισε τον κρατικό μηχανισμό ως ένα «γίγαντα με πήλινα πόδια, που βούλιαξε στο χιόνι με επιτελικό τρόπο». «Ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει τους πολίτες, διότι όλη η ευθύνη αντιστοιχεί και απορρέει από αυτόν. Την απόλυτη ευθύνη της πολιτικής προστασίας την έχει το επιτελικό κράτος που λειτουργεί στο Μέγαρο Μαξίμου», τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

Παράλληλα υποστήριξε ότι, «αποδεικνύεται το επιτελικό κράτος να είναι τελικά ένα ψευδοοικοδόμημα το οποίο για ακόμη μια φορά καταρρέει χωρίς να υπάρχει ένας άνθρωπος να αναλάβει την ευθύνη. Η κακοκαιρία πήγε ακριβώς όπως είχε προβλεφθεί μέρες πριν και είχαν όλοι προειδοποιηθεί εγκαίρως.

Κάνεις δεν λέει πως δεν ήταν σοβαρή και σφοδρή κακοκαιρία, και πως δεν ήταν δύσκολες οι συνθήκες, αλλά ενημέρωση υπήρχε και από μετεωρολόγους βουλευτές της ΝΔ, οπότε ας μην μας λένε για αιφνιδιασμό και σφοδρότητα».

Παράλληλα υποστήριξε ο κ. Χρηστίδης ότι «οι Δήμοι, η Περιφέρεια, το κεντρικό κράτος σήκωσαν ψηλά τα χέρια απέναντι στην «Μήδεια», παραδόθηκαν και έδειξαν καθαρά ότι δεν είχαν προετοιμαστεί για τίποτα.

Ειλικρινά δεν ξέρουμε αν φταίει το Γαλάζιο επιτελικό κράτος, ο Γαλάζιος υπουργός ή ο γαλάζιος υφυπουργός, ο γαλάζιος δήμαρχος η ο γαλάζιος περιφερειάρχης, ποιος φταίει τελικά; Ο κ. Μητσοτάκης νίπτει τας χείρας του για την χρεωκοπία του δήθεν επιτελικού του κράτους. Δεν τόλμησε να αναλάβει τις ευθύνες που του ανήκουν και παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο για το πινγκ-πονγκ ευθυνών που εκπορεύεται από τους Υπουργούς του».

Comments
To Top