Ελλάδα

Daily Mail για «κίνημα της πετσέτας»: Οι Έλληνες εξεγείρονται γιατί δεν βρίσκουν ελεύθερο χώρο στις…

gavalas2

Daily Mail για «κίνημα της πετσέτας»: Οι Έλληνες εξεγείρονται γιατί δεν βρίσκουν ελεύθερο χώρο στις παραλίες

Η Daily Mail σε άρθρο αναφέρεται στο «κίνημα της πετσέτας» και τονίζει πως Έλληνες που μένουν στα νησιά, εξεγείρονται επειδή δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος στις παραλίες, τις οποίες εταιρίες γεμίζουν με ξαπλώστρες.

«Οι Έλληνες κάτοικοι και παραθεριστές των ελληνικών νησιών έχουν αγανακτήσει με την “κατάληψη” παραλιών που επισκέπτονται Βρετανοί τουρίστες, αφού δεν βρίσκουν ελεύθερο χώρο στις παραλίες λόγω των εταιριών που νοικιάζουν τις ξαπλώστρες», αναφέρει η dailymail.co.uk.

Παράλληλα, σημείωνει ότι οι συγκεκριμένες εταιρίες λειτουργούν παράνομα αφού επιτρέπουν στους τουρίστες να προκρατήσουν τις ξαπλώστρες σε υπερβολικά υψηλή τιμή με αποτέλεσμα οι ντόπιοι να μην έχουν πού να καθίσουν.

Τον Ιούλιο οργάνωσαν διαδηλώσεις στις ακτές της Πάρου με πανό που έγραφαν: «Διεκδικήστε την παραλία: Το κίνημα των πολιτών της Πάρου για ελεύθερες παραλίες».

Καθώς το κίνημα εξαπλώνεται και σε άλλα νησιά, ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Οικονομικών, έδωσε εντολή στην αστυνομία να αυξήσει τις περιπολίες στις δημοφιλείς περιοχές για τον περιορισμό των παράνομων επιχειρήσεων, συνεχίζει το ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου.

Το περασμένο καλοκαίρι οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο έφθασαν σε αριθμό ρεκόρ καθώς ήταν περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι. το αποτέλεσμα ήταν μια έξαρση των επιχειρήσεων που χρεώνουν για κρατήσεις πετσέτας και ξαπλώστρας στις κορυφαίες παραλίες.

Η ομάδα Save Paros Beaches έδειξε μια επιχείρηση να χρεώνει 60 ευρώ (51,68 λίρες) στους τουρίστες για να νοικιάσουν μια ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες για μια ημέρα. Με 120 ευρώ (103,36 λίρες), οι επισκέπτες μπορούσαν να απολαύσουν μια “περιοχή VIP”.

Ο δήμαρχος της Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, έχει συγκεντρώσει 2.200 υπογραφές αλλά ακόμα δεν ξέρει πως να επιλύσει την κατάσταση ενώ το κίνημα έχει εξαπλωθεί και σε άλλα νησιά. Ο ίδιος δήλωσε: «Βιώνουμε μια κατάσταση όπου η απρέπεια είναι ούτως ή άλλως τόσο διαδεδομένη. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει».

To Top