Πολιτική

«Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από την Τουρκία» – Στην αντεπίθεση η Αθήνα για τη μουσουλμανική μειονότητα

«Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από την Τουρκία» – Στην αντεπίθεση η Αθήνα για τη μουσουλμανική μειονότητα

Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες, απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα και τη στήριξη που πρόσφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χουσεΐν Ζεϊμπέκ περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

Όπως τονίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ, «η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία.

Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες».

Σημειώνεται πως νωρίτερα, σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού ΥΠΕΞ στο Twitter η Άγκυρα αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Ζεϊμπέκ για την «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στεκόμαστε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκατέλειψε τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία, παρόλες τις απειλές και πιέσεις. Αναμένουμε από τις ελληνικές Αρχές να διερευνήσουν αυτό το σοβαρό γεγονός και να τιμωρήσει τους δράστες».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής αφού ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό της γειτονικής χώρας ότι «θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας», κατήγγειλε ότι στις 12 Σεπτεμβρίου, ένας πολίτης τον απείλησε ζωντανά σε εκπομπή ελληνικού καναλιού. Είπε ότι «αν γινόταν πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ο Ζεϊμπέκ θα ήταν το πρώτο άτομο που θα σκότωνα».

To Top