Αθλητικά

Δικαιώθηκε η Σίτι στο CAS! Οργισμένοι στην UEFA με την εξέλιξη

Δικαιώθηκε η Σίτι στο CAS! Οργισμένοι στην UEFA με την εξέλιξη

Σικαίωσε τη Μάντσεστερ Σίτι το ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) και ακύρωσε την απόφαση της UEFA, με την οποία ο αγγλικός σύλλογος τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω παραβίασης του Financial Fair-Play. Η εκδίκαση της έφεσης έγινε γνωστή σήμερα, το CAS έκρινε πως δεν υπήρξε παραβίαση των κανονισμών και η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα λάβει κανονικά μέρος στο Champions League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Να σημειωθεί επίσης πως το δικαστήριο μείωσε το πρόστιμο από τα 30. εκατ. στα 10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του CAS, το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο της έρευνας, δεν συνιστά μία τόσο σημαντική παράβαση που να την οδηγεί στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, παρέμεινε και το πρόστιμο, έστω και μειωμένο. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Φεβρουάριο η UEFA είχε τιμωρήσει με δυο χρόνια αποκλεισμό από το Champions League και πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ τη Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση των οικονομικών κανόνων. Συγκεκριμένα είχε τιμωρηθεί για πλασματική διόγκωση εσόδων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εναρμονισμού τους με τους κανονισμούς, αλλά το CAS δικαίωσε τελικά τους «πολίτες».

Η αντίδραση της UEFA για την απόφαση του CAS

Ως «ήττα» της UEFA θα μπορούσε, κάλλιστα, να εκληφθεί η σημερινή απόφαση του CAS, σχετικά με την συμμετοχή της Μάντσεστερ Σίτι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) ήρε την ποινή διετούς αποκλεισμού που είχε επιβάλει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου στους «πολίτες», δίνοντας το δικαίωμα στην Μάντσεστερ Σίτι να συμμετάσχει στο νέο Champions League.

Μάλιστα, το σχόλιο που δόθηκε στην δημοσιότητα από την UEFA, χαρακτηρίζεται ως «ουδέτερο», δεδομένου ότι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η UEFA σημειώνει την απόφαση του CAS να μειώσει την ποινή που επιβλήθηκε στην Μάντσεστερ Σίτι, για φερόμενη παραβίαση των κανονισμών της UEFA, σχετικά με την αδειοδότηση και το οικονομικό Fair Play. Τα τελευταία χρόνια, το Fair Play, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προστασία των συλλόγων και τους βοήθησε να καταστούν οικονομικά βιώσιμοι. Και η UEFA και η ECA παραμένουν δεσμευμένες στις αρχές τους. Η UEFA δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό το ζήτημα».

Comments
To Top