Αθλητικά

Διώχνει Τερίμ, φέρνει… Μεντιλίμπαρ ο Αλαφούζος – Πρόταση από Ολυμπιακό!

Διώχνει Τερίμ, φέρνει... Μεντιλίμπαρ ο Αλαφούζος - Πρόταση από Ολυμπιακό!

Ισπανό προπονητή θέλει το Τριφύλλι, έτοιμο και plan-b. Ο Τούρκος μοιάζει απίθανο να συνεχίσει στους Πράσινους και ο Mr ΣΚΑΪ εξετάζει προτάσεις για τον διάδοχό του. Πού ψάχνει και τα πρώτα ονόματα που εξετάζονται σοβαρά…

Μακριά από τον Παναθηναϊκό βρίσκεται το μέλλον του Φατίχ Τερίμ, καθώς ακόμα κι αν δεν ισχύει αυτό που ακούγεται έντονα στο ρεπορτάζ των Πράσινων, δηλαδή ότι ήρθε χριστουγεννιάτικα και θα φύγει πασχαλιάτικα, μετά τον τελικό τού Κυπέλλου Ελλάδας θα αποχωρήσει άμεσα.

Δεν υπάρχει θέμα παραίτησής του ίδιου τού Τούρκου τεχνικού γιατί, όπως είχαμε ξαναγράψει από όταν ήρθε στην ομάδα, ο Παναθηναϊκός μαζί με την αξία του ως προπονητή, την προσωπικότητά του στα αποδυτήρια, την εμπειρία του στο υψηλό επίπεδο του πρωταθλητισμού, είχε πάρει και τις υπόλοιπες απόψεις του: Δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τα αρνητικά και, κυρίως, τον ενδιαφέρει πολύ η εικόνα του. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει πριν λήξει η σεζόν στην Τουρκία, που τον αποκαλούν Αυτοκράτορα, με παραίτηση.

Όπως και να έχει ο Τερίμ δεν θα βρίσκεται μετά τον τελικό Κυπέλλου στον πράσινο πάγκο, ακόμα κι αν διεκδικήσει και κερδίσει το τρόπαιο, άσχετα αν ο ίδιος σε επαφές που είχε μέχρι πρόσφατα με μάνατζερ και παίκτες μιλούσε για τη θερινη προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Στη θέση του θα έρθει άλλος προπονητής και αυτό το έχουν καταλάβει τα διάφορα γραφεία μάνατζερ που προτείνουν ήδη στην ΠΑΕ λύσεις, κυρίως, από την Ιβηρικη.

Η Πορτογαλία και η Ισπανία είναι οι χώρες που έχουν τη τιμητική τους το τελευταίο διάστημα κι εδώ έχει ενδιαφέρον να συμπληρώσουμε κάτι ακομα: Πρεπει τον νέο προπονητή να τον επιλέξει ο Γιάννης Παπαδημητρίου, που είναι τεχνικός διευθυντής στην ομάδα, και όχι ο κάποιος άλλος. Από ποιες λύσεις θα κληθεί να επιλέξει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός;

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πάουλο Σόουζα: Δεν είναι μόνο ότι το διαβάσατε στο sportdog για την επαφή που είχε ο Αλαφούζος με τον Πορτογάλο πριν πάρει τον Τερίμ, αλλά και τον λόγο που δεν είχε προχωρήσει η πρόσληψή του (είχε ζητήσει να διώξει τον Αράο, λόγω προβλημάτων που ειχαν από την κοινή θητεία στη Φλαμένγκο!), αλλά ότι λίγες μέρες μετά ο Αλαφούζος το επιβεβαίωσε με τη συνέντευξή του στην Athens Voice. Γιατί να μην “παίξει” ξανά στη μετά-Τερίμ εποχή;

Φερνάντο Σάντος: Έφυγε πρόσφατα από την Μπεσίκτας, γνωρίζει άριστα το ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει δοκιμαστεί σε υψηλό επίπεδο, αλλά η ηλικία του είναι σχεδόν ίδια με του Τερίμ. Κι αυτό δεν δίνει την προοπτική που θέλουν οι Πράσινοι.

santos terim

Ακόμα, ελεύθερος και με γνώση του Παναθηναϊκού είναι ο Ζοσέ Πεσέιρο, αλλά και ο Ζοσέ Μουρίνιο – Που δεν υπάρχει περίπτωση, φυσικά να έρθει στη Ελλάδα. Προφανώς στην Πορτογαλία υπάρχει πλήθος διαθέσιμων επιλογών για την τεχνική ηγεσία, αλλά εδώ ασχολούμαστε με τους ελεύθερους. Αν η Μπενφίκα χάσει το πρωτάθλημα, για παράδειγμα, εν αποκλείεται να είναι διαθέσιμος και ο Ρότζερ Σμιντ από τις αξιολογες περιπτώσεις.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Ράφαελ Μπενίτεθ: Αν αφαιρέσεις την ηλικία, που είναι πια 64 ετών, έχει παραστάσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο και είναι μια αλεπού των πάγκων. Διαθέσιμη αλεπού των πάγων.

Χαβιέ Καγιέχα: Τον ήθελε ο Κορδόν στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, αλλά είχε έρθει, τελικά, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Πολλά χρόνια στους ισπανικούς πάγκους, καλή λύση, υπογράφει ακόμα και τώρα.

Γκάιζγκα Γκαριτάνο: Περιπτωση Μεντιλίμπαρ, αλλά στο νεότερο (είναι 48 ετών). Καλή παρουσία σε Αθλετικ Μπιμπιμπάο και Εϊμπάρ, ενώ φέτος στην Αλμερία ναι μεν έφυγε επειδή η ομάδα ήταν στην τελευταία θέση, αλλά έφτιαξε ένα πολύ καλό και δυνατο σύνολο – Τυπικά άξιζε πολύ καλύτερη τύχη η πρώην ομάδα του.

Πέπε Μπορδαλάς: Έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τη Χετάφε, αλλά ήδη από το περασμένο καλοκαίρι το όνομά του γράφεται σε ελληνικά ΜΜΕ. Για τον Ολυμπιακό, πέρσι. Λέτε φέτος να τον δούμε στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού;

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέλα Γιαννακόπουλου μετά το Βελιγράδι – Κλείνει τεράστιο deal πριν το F4!

bordalas

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top