Αθλητικά

“Δώρα” τον Ιανουάριο Μέντες σε Καρβαλιάλ, Άλβες – Μεταγραφή έκπληξη σε ΑΕΚ, “αντιγράφει” ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

"Δώρα" τον Ιανουάριο Μέντες σε Καρβαλιάλ, Άλβες - Μεταγραφή έκπληξη σε ΑΕΚ, "αντιγράφει" ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Ο “εκλεκτός” του ΟΦΗ και για πόσα χρήματα καθυστερεί. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τις μεταγραφές που ετοιμάζουν οι Big-5 της Σούπερ Λιγκ, για τη νέα συνεργασία των Βαγγέλη Μαρινάκη και Ζόρζε Μέντες, αλλά και για τον κόουτς που θέλουν στην Κρήτη, αλλά… δυσκολεύονται να κλείσουν.

Από όλα έχει ο μπαξές…Τι γίνεται – με ονόματα και διευθύνσεις- με τις προσθαφαιρέσεις στραικερ στο big 5 ενόψει χειμερινής μεταγραφικής περιόδου αλλά και του… αραβικού κινδύνου; Γιατί η ελληνική πιάτσα agents “ζηλέυει” τον Ζόρζε Μέντες και τι λέει για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού; Ποιός προπονητής είναι ο εκλεκτός του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ και γιατί τότε δεν κλείνει;

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ: Αν κρίνουμε από τα σοβαρά … rumors που κυκλοφορούν στην μανατζερική πιάτσα η μοναδική ομάδα του ελληνικού big 5 που δεν θα υποστεί προσθαφαιρέσεις στην συγκεκριμένη θέση τον Γενάρη είναι ο Παναθηναϊκός. Από τους υπόλοιπους: ο Ολυμπιακός σίγουρα θα αποκτήσει έναν φορ. Για δυο θα πρέπει να αποχωρήσει κάποιος από τους Ελ Κααμπί ή Έλ Αραμπί, ενδεχόμενο που δεν θα πρέπει να αποκλειστεί (βλέπετε και για τους δυο Μαροκινούς υπάρχει… αραβικό ενδιαφέρον). Ο ΠΑΟΚ αν καταφέρει να πουλήσει τον Σαμάτα σε ομάδα του Κόλπου (ήρθε πρόταση), τότε σίγουρα θα πάρει βασικό σέντερ φορ, τον Ρώσο Τσάλοφ ή άλλον με εξίσου δυνατό βιογραφικό! Ο Άρης έναν έχει όλον και όλον, τον Ισπανό Μορόν, που κάνει, σκοράρει κι αντέχει μέχρι στιγμής για…τρεις σέντερ φορ! Σίγουρα θα πάρει αναπληρωματικό (ήδη ακούγονται δυο ονόματα γνωστων Σουπερλιγκάτων φορ)αλλά μπορεί να προκύψει και υπερήφανη πώληση του Μορόν αφού στην Σαουδική Αραβία δεν τον έχουν … ξεχάσει (παρεμπιπτόντως κάτι ανάλογο απο εκεί κάτω ισχυει και για τον Φορτούνη). Τέλος η πρωταθλήτρια θεωρητικά είναι καλυμμένη αλλά αν συνεχίσουν το ίδιο προβληματικά, με συχνές ενοχλήσεις και αποχή απο τα γκολ οι Λιβάι Γκαρσία/Πόνσε (3 γκολ και οι δυο μαζί μέχρι τώρα) και με δεδομένο πως ο Αλμέιδα δεν υπολογίζει τον Φαν Φέερτ (σοβαρή πιθανότητα να αποχωρήσει τον Γενάρη ο Ολλανδός), μπορεί να ανοίξει απο το πουθένα και τέτοια μεταγραφική ανάγκη στην ΑΕΚ!

ΜΕΝΤΕΣ/ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Έχει εμπλακεί στην εξαγορά της Ριο Άβε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, είχε κατά κάποιο τρόπο συμβουλευτικό ρόλο στις επιλογές των συμπατριωτών του Άλβες και Καρβαλιάλ για τις θέσεις των αθλητικού διευθυντή και προπονητή αντίστοιχα στον Ολυμπιακό ενώ αργά ή γρήγορα λέγεται πως θα κλείσει και το θέμα της ολοκλήρωσης της μετακίνησης του πελάτη του, Ντανιέλ Ποντένσε, με κανονική μεταγραφή από την Γούλβς στους ερυθρόλευκους. Είναι πασιφανές πλέον πως ο “χρυσοδάχτυλος” Πορτογάλος ατζέντης έχει ενεργοποιήσει ξανά την συνεργασία του με τον ιδιοκτήτη των Ολυμπιακού/Νότιγχαμ σε στενό επίπεδο. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως στην ελληνική πιάτσα agents υπάρχει η εκτίμηση, αν όχι ή βεβαιότητα, ότι ο Ζόρζε Μέντες είτε άμεσα, είτε έμμεσα, θα δώσει… χείρα βοηθείας σε Άλβες και Καρβαλιάλ στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Κοινώς πως οι μεταγραφές του Ολυμπιακού θα… περάσουν από τον Μέντες!!

ΟΦΗ: Τον Κρίς Κόλμαν θέλει ο μεγαλομετοχός του Μιχάλης Μπούσης!! Δική του επιλογή ήταν ο Ουαλλός κόουτς, ο οποίος στις 10 Οκτωβρίου απολύθηκε από τον Ατρόμητο. Γιατί τότε δεν έχει κλείσει ακόμη στην κρητική ομάδα, αντίθετα χθές βράδυ φάνηκε να “παγώνει” η υποψηφιότητά του; Λόγω των χρημάτων που ζητάει, αλλά και του δικού τιμ που θέλει να έχει στον ΟΦΗ! Συγκεκριμένα, ο Κόλμαν ζήτησε αυτά που έπαιρνε όταν ήρθε στον Ατρόμητο και όχι το συμβόλαιο με τις περικοπές (μεγάλο κούρεμα) σε χρήματα αλλά και συνεργάτες που δέχτηκε το καλοκαίρι για να ανανεώσει και να συνεχίσει στον περιστεριώτικο πάγκο. Στον ΟΦΗ θέλει να πάει… αποκαταστημένος αλλά αυτό σημαίνει μια 300άρα στο νερό. Μόνο που οι Κρητικοί θα πρέπει να αποζημιώσουν και τον Νταμπράουσκας αλλά η προβλεπομένη αποζημίωση είναι.. μαχαιριά για το κλαμπ. Που σημαίνει πως αν δεν υπάρξει συμβιβασμός με τον Λιθουανό σε χαμηλότερο ποσό , αυτομάτως θα μειωθεί το διαθέσιμο μπάτζετ για τον νέο προπονητή. Αντιλαμβάνεστε , λοιπόν, γιατί ακόμη καθυστερεί ( παζαρεύεται) και η λύση συμβολαίου του Νταμπράουσκας αλλά και η συμφωνία/ανακοίνωση του “αντί-Νταμπράουσκας”.

To Top