Ελλάδα

Δωρεά από την Κίνα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους πυρόπληκτους

eruthros stauros

Δωρεά από την Κίνα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους πυρόπληκτους

Ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Σιάο Τζουντσένγκ επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και έκανε δωρεάν 100.000 δολαρίων εκ μέρους του κινεζικού Ε.Σ.

Σε ανάρτηση που έκανε η οργάνωση στο Facebook, σημείωσε τα εξής:

«Σήμερα, ο Κινέζος Πρέσβης στην Αθήνα, Σιάο Τζουντσένγκ, επισκέφθηκε τα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. προκειμένου να παραδώσει, εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας, χρηματική επιταγή αξίας 100.000 δολαρίων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τα οποία θα ενισχύσουν άμεσα τους πυρόπληκτους όλης της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη για την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης της Κίνας προς τον Ε.Ε.Σ, τονίζοντας ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν άμεσα εξ’ ολοκλήρου προς όφελος των ευάλωτων συνανθρώπων μας στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας».

Η κυβέρνηση της Κίνας προσέφερε 100.000 δολάρια στον Ε.Ε.Σ. προς ενίσχυση των πυρόπληκτων

Σήμερα, ο Κινέζος Πρέσβης στην Αθήνα, Σιάο Τζουντσένγκ, επισκέφθηκε τα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. προκειμένου να παραδώσει, εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας, χρηματική επιταγή αξίας 100.000 δολαρίων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τα οποία θα ενισχύσουν άμεσα τους πυρόπληκτους όλης της χώρας. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη για την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης της Κίνας προς τον Ε.Ε.Σ, τονίζοντας ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν άμεσα εξ’ ολοκλήρου προς όφελος των ευάλωτων συνανθρώπων μας στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας. #hellenicredcross #redcross#ifrc #icrc #πυρκαγιές #φωτιές#ΕλληνικόςΕρυθρόςΣταυρός #wildfires #fires #εθελοντές

Posted by Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross on Friday, August 4, 2023

To Top