Δύο τρένα συγκρούστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην Ουαλία με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 15 επιβατών.

Τα δύο τρένα κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα στους συρμούς ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες απομακρύνθηκαν επιτυχώς όπως τονίζει ο Guardian.

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Λάνμπρινμαϊρ, ανάμεσα στο Σριούσμπερι και το Μάτσινλλεθ, περίπου στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας, δήλωσαν οι αρχές. Σε κοινή δήλωση των Network Rail και Transport for Wales αναφέρεται ότι επρόκειτο για το δρομολόγιο των 6.31μμ από το Σριούσμπερι προς το Αμπερίστουιθ και το δρομολόγιο των 7.09μμ από το Μαχίνλεθ προς το Σριούσμπερι.

«Δυστυχώς, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του μετά τη σύγκρουση. Οι συγγενείς του έχουν ενημερωθεί και η οικογένειά του υποστηρίζεται από ειδικούς αξιωματικούς», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας Dyfed-Powys, προσθέτοντας ότι οι αρχές έχουν αποχωρήσει από τον τόπο του ατυχήματος τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Εκπρόσωπος της Βρετανικής Αστυνομίας Μεταφορών δήλωσε ότι οι αξιωματικοί κλήθηκαν στη γραμμή κοντά στο Λάνμπρινμαϊρ μετά από αναφορές για «σύγκρουση συρμών χαμηλής ταχύτητας στην οποία συμμετείχαν δύο τρένα». Παρέστησαν η αστυνομία μεταφορών, η ουαλική υπηρεσία ασθενοφόρων, η πυροσβεστική και οι διασωστικ’ες ομάδες, η ακτοφυλακή και υπηρεσίες της σιδηροδρομικής βιομηχανίας.

Ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Έλονεντ Μόργκαν, έγραψε στο Χ: «Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσοι εμπλέκονται στο σιδηροδρομικό συμβάν στο Πάουις νωρίτερα απόψε.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την ανταπόκρισή τους και ζήτησα να με ενημερώνουν για οποιαδήποτε εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας».

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται, σύμφωνα με την αστυνομία.