Ελλάδα

Έδωσε 5.000 ευρώ ο αστυνόμος που έσπασε με βαριοπούλα το αυτοκίνητο του διευθυντή του στη Ρόδο

Έδωσε 5.000 ευρώ ο αστυνόμος που έσπασε με βαριοπούλα το αυτοκίνητο του διευθυντή του στη Ρόδο

Το ποσό των 5.000 ευρώ κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο υπαστυνόμος που εμβόλισε και έσπασε με βαριοπούλα το ιδιωτικό αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική, η δίκη του αναβλήθηκε για την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 και ώρα 12.00, ενώ ο υπαστυνόμος κατηγορείται για για φθορά ξένης ιδιοκτησίας πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, απειλή, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορία και οπλοχρησία (βαριοπούλα), διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και εξύβριση.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ αναμένεται να διεξαχθούν δύο ψυχιατρικές γνωματεύσεις στο πλαίσιο της ακούσιας νοσηλείας που ήδη έχει διαταχθεί αλλά και να προσκομιστεί επίσης η ζημιά των παθόντων (διευθυντή και υπηρεσίας).

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του κ. Δήμου Μουτάφη, δήλωσε πως ψυχικά είναι υγιής και δεν έχει αντίρρηση να εξεταστεί, ενώ το δικαστήριο θέλει να ελέγξει αν έχει το ακαταλόγιστο ή μερικό καταλογισμό προκειμένου να διεξάγει ορθή δικανική πεποίθηση.

Πώς έσπασε με βαριοπούλα και εμβόλισε το αυτοκίνητο του διευθυντή του

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος, που υπηρετούσε ως γραμματέας στο Α.Τ. Ρόδου και πλέον στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στις 23 Μαΐου 2021 εμβόλισε με το αυτοκίνητό του το όχημα του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου

Ο κατηγορούμενος βγήκε από το φορτηγό κραδαίνοντας μια βαριοπούλα και έσπασε τους υαλοπίνακες και προκάλεσε φθορές περιμετρικά στο αμάξωμα. Μετά πήγε στον πρώτο όροφο του κτηρίου αδιαφορώντας για τον φρουρό που εκτελούσε υπηρεσία στην είσοδο, κατευθύνθηκε στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή, έσπασε με τη βαριοπούλα την κεντρική είσοδο, άνοιξε τρύπα στο γραφείο του και έσπασε τον υαλοπίνακα, προκάλεσε φθορές στο χώρο και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, εξυβρίζοντάς τον.

Είχε μάλιστα μαζί του σε θήκη στη ζώνη του παντελονιού του, τον υπηρεσιακό του οπλισμό. Το πιστόλι του έφερε ένα φυσίγγιο στη θαλάμη και 12 στην γεμιστήρα και ήταν απασφαλισμένο.

Αστυνομικοί τον αφίπλισαν με τον δράστη να είναι επιθετικός. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε κληθεί την 23η Μαΐου 2021 να παραδώσει τον ατομικό του οπλισμό καθώς θα μετέβαινε για ψυχιατρική αξιολόγηση σε επιτροπή στην Αθήνα για την καταλληλότητα χρήσης του.

Για ποιον λόγο του επιτέθηκε

Σε ό,τι αφορά στους λόγους της επίθεσης ο Αστυνομικός Διευθυντής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει καταθέσει ότι είχε διενεργήσει στο παρελθόν Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος του μετά από οικονομικό έλεγχο που είχε διεξαχθεί στο AT Ρόδου.

Πηγή φωτογραφίας: Dimokratiki.gr

Comments
To Top