Οικονομία

ΕΦΚΑ: Νέος διοικητής μετά την «καρατόμηση» Δουφεξή

EV JP 290318 EFKA1

EV JP 290318 EFKA1

Την παραίτηση του διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, ζήτησε και έλαβε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας έτσι το αποκλειστικό ρεπορτάζ του in.gr.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Δουφεξής «υπηρέτησε το κράτος με ευσυνειδησία και πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα στην πρόοδο του ΕΦΚΑ».

Με απόφαση του υπουργού, νέος διοικητής αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Α΄ υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης.

Τη θέση του Α’ υποδιοικητή αναλαμβάνει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον κ. Δουφεξή για τις καλές υπηρεσίες του.

Η θητεία του Παναγιώτη Δουφεξή είχε καταγραφεί ως περίοδος κατά την οποία, μεταξύ άλλων, επιτεύχθηκε η αναβάθμιση της  εξυπηρέτησης των πολιτών.

Την είχε θέσει ως προτεραιότητα ο τότε υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, μαζί με την απονομή των εκκρεμών συντάξεων.

e efka 455x600 1 1Ο Παναγιώτης Δουφεξής ανέλαβε διοικητής στον ΕΦΚΑ τον Μάιο του 2021

Ποιος είναι ο νέος διοικητής

Ο Αλέξανδρος Βαρβέρης ορίστηκε Α’ Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ τον Ιούνιο του 2021.

Είναι πτυχιούχος Πληροφορικής και Ηλεκτρονικού Μηχανικού, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη της Πληροφόρησης και διδακτορικό δίπλωμα στη Νομική Αθηνών με τίτλο διατριβής «Η υπερεθνική ισχύς της ληξιαρχικής πράξης (Ασφαλής ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ φορέων του Δημοσίου διαφορετικών κρατών)».

Από το 1998 μέχρι σήμερα είναι μέλος ΕΔΙΠ της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αναπληρωτής Διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής.

Από το 2006 έως το 2011 εργάστηκε ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών, όπου δίδαξε ψηφιακές βιβλιοθήκες και βάσεις δεδομένων.

Για πάνω από 10 χρόνια έχει συνεργασθεί με τη Διεθνή Επιτροπή Προσωπικής Καταστάσεως”(Commission Internationale de l’Εtat Civil ή CIEC) με αντικείμενο την ηλεκτρονική ενοποίηση των ληξιαρχείων των κρατών μελών. Περαιτέρω, έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής της ομάδας των εμπειρογνωμόνων της CIEC.

Κατά τα έτη 2012- 2014 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο έργο για την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του Υπουργείου Εσωτερικών της Αργεντινής.

Εργάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στην Αθήνα, συμμετέχοντας σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα σχετιζόμενα με την ασφάλεια των δεδομένων, το e-learning, την e-διακυβέρνηση, την ηλεκτρονική υγεία, την πολιτιστική κληρονομιά και πολιτισμό.

Έχει εκπονήσει μελέτες και δημοσιεύσεις στον τομέα της ανταλλαγής δεδομένων στους προαναφερόμενους τομείς. Ιδίως, ως προς την ηλεκτρονική ανταλλαγή δεδομένων, συμμετείχε ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

To Top