Κόσμος

Εφόδους εξαιτίας αντισημιτικών σχολίων στα social media πραγματοποίησε η αστυνομία της Βαυαρίας

astynomia 1

Εφόδους εξαιτίας αντισημιτικών σχολίων στα social media πραγματοποίησε η αστυνομία της Βαυαρίας

Αστυνομικές έφοδοι πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη (21/11) στο νότιο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας. Στο στόχαστρο βρίσκονται 17 άνθρωποι οι οποίοι φέρεται να έκαναν αντισημιτικά σχόλια στο διαδίκτυο και παράλληλα να πανηγύρισαν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ που διενήργησε η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση μαχητών Χαμάς.

Οι ύποπτοι τελούν υπό ποινική έρευνα για υποκίνηση, χρησιμοποιώντας σύμβολα απαγορευμένων τρομοκρατικών οργανώσεων ή εγκρίνοντας εγκληματικές ενέργειες με αναρτήσεις που έκαναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τη βαυαρική αστυνομία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται σχετικό δημοσίευμα του dpa ύποπτοι είναι δύο γυναίκες και 15 άνδρες ηλικίας 18-62 ετών, σύμφωνα με τις αρχές. Η αστυνομία δήλωσε πως ανέκρινε τους υπόπτους και κατέσχεσε αποδεικτικό υλικό, περιλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών, στη διάρκεια των εφόδων που πραγματοποίησε στο Μόναχο και αλλού στη Βαυαρία.

Αστυνομία Γερμανίας
Εφόδους εξαιτίας αντισημιτικών σχολίων στα social media πραγματοποίησε η αστυνομία της Βαυαρίας 2

Τι έγραφαν στα μηνύματα που έστελναν κατά των Εβραίων

Ένας ύποπτος φέρεται να είχε στείλει μέσω τσατ στο WhatsApp εικόνα που δείχνει έναν κλόουν με τις λέξεις «Σκοτώστε με δηλητηριώδες αέριο τους Εβραίους».

Ένας άλλος ύποπτος φέρεται να ανήρτησε στον λογαριασμό του πως «οι Εβραίοι γιοι δεν αξίζουν τίποτα παραπάνω από το να σφαγιαστούν και να εξολοθρευτούν». Η ανάρτηση φέρεται να τελείωνε με το σύνθημα «Ελευθερία στην Παλαιστίνη».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άλλος ύποπτος ανήρτησε μια εικόνα του Χίτλερ λίγο μετά τις 7 Οκτωβρίου με τη λεζάντα: «Θα μπορούσα να σκοτώσω όλους τους Εβραίους, αλλά άφησα μερικούς να ζήσουν για να σας δείξω γιατί τους σκότωσα». Δίπλα είχε αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία, με τη λεζάντα «Ελευθερία στην Παλαιστίνη» και ένα emoji με το σήμα της νίκης.

«Δυστυχώς, ο αντισημιτισμός χαρακτηρίζει την καθημερινότητα πολλών Εβραίων στη Γερμανία. Η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ έχει επίσης αντίκτυπο στις ζωές τους στη Γερμανία», δήλωσε ο Μίχαελ Βάιντσιρλ, ο Βαυαρός αστυνομικός επίτροπος αρμόδιος για τη διερεύνηση εγκλημάτων μίσους.

«Είναι σημαντικό να δείξουμε στους Εβραίους και στους Ισραηλινούς ότι τους υποστηρίζουμε εδώ στη Βαυαρία, ότι τους προστατεύουμε εδώ και τους προστατεύουμε επίσης από την εχθρότητα», τόνισε ο Βάιντσιρλ. Δεσμεύτηκε δε πως η αστυνομία θα τιμωρήσει τις εγκληματικές δηλώσεις που γίνονται τόσο διαδικτυακά όσο και σε διαδηλώσεις.

To Top