Αθλητικά

Έγινε… Τούρκος ο Ιτούδης: “Τρομοκράτης αυτός που χτύπησε τον Μαντάρ – Παραλίγο να χάσει το μάτι του”!

Έγινε... Τούρκος ο Ιτούδης:

Ο προπονητής της Φενέρ δεν μπορούσε να πιστέψει πως συνεχίστηκε ο αγώνας μετά το απίστευτο συμβάν.

Το μεγάλο ματς του τουρκικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Μπεσίκτας και τη Φενέρ στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Μαντάρ εξαιτίας ρίψης νομίσματος και ο κόουτς των φιλοξενούμενων, Δημήτρης Ιτούδης, ήταν έξαλλος με όσα συνέβησαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης:

«Είμαι λυπημένος. Σήμερα δεν μπορούμε να μιλάμε για μπάσκετ. Η εμπειρία μου λέει ότι το ξεχνάμε γιατί ήταν ένα παιχνίδι που νίκησε ο αντίπαλός μας. Φυσικά, τους συγχαίρω, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μπάσκετ σήμερα, αυτό που έγινε δεν έχει καμία σχέση με το μπάσκετ.

Ένα κέρμα πέτυχε τον Γιαμ Μαντάρ στο μάτι και παραλίγο να το χάσει! Χτυπάμε ξύλο να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Και ρωτάω τη λίγκα και την ομοσπονδία: Εάν χτυπούσε διαιτητής, θα συνεχιζόταν το ματς; Αυτό έχει να κάνει με την ανοχή της λίγκας. Η Μπεσίκτας παίζει επίσης στο Eurocup, θα έκανε εκεί κάτι τέτοιο; Όχι, γιατί θα τιμωρούνταν. Αυτό είναι ένδειξη ανοχής από τη λίγκα. Υπό κανονικές προϋποθέσεις όταν ένας πετάει ένα κέρμα στον αγωνιστικό χώρο, κάνεις την ταυτοποίηση από την κάμερα και τον στέλνεις στη φυλακή.

Ένας παίκτης κινδύνεψε να χάσει το μάτι του. Δεν θέλω να χαρακτηρίσω τον συγκριμένο άνθρωπο, αλλά αυτός που το πέταξε είναι τρομοκράτης. Ο συνάδελφός μου είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πάνω σ’ αυτό. Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο πολύ ευγενικά. Φενέρ, Γαλατά και Μπεσίκτας έχουν εκπληκτικές ατμόσφαιρες. Οι οπαδοί μας βοηθούν τις ομάδες μας, αλλά θα πρέπει να μένουμε μακριά από την τρομοκρατία.

Δείτε το περιστατικό:

To Top