Κόσμος

Είσοδος της Tesla στην τεράστια αγορά της Ινδίας

230621012507 01 elon musk narendra modi meeting 062023

Είσοδος της Tesla στην τεράστια αγορά της Ινδίας

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλον Μασκ είχε ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, προκειμένου να συζητήσουν την πιθανότητα για επενδύσεις στους τομείς των ηλεκτρικών οχημάτων και του εμπορικού διαστημικού τομέα.

Ο Μόντι κάλεσε τον Μασκ να επισκεφτεί την Ινδία, ο οποίος του απάντησε ότι «θα προσπαθήσει να βρει το σωστό χρόνο για να γίνει αυτό», ξεκαθαρίζοντας ότι η Tesla θα μπει στη χώρα «το συντομότερο δυνατόν».

Ο Mασκ αποκάλεσε τον εαυτό του «fan του Μόντι» και τόνισε πως η Ινδία «έχει τη μεγαλύτερη δυναμική από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη χώρα στον κόσμο».

«Νοιάζεται πραγματικά για την Ινδία γιατί μας πιέζει να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις εκεί, κάτι το οποίο σκοπεύουμε να κάνουμε. Απλά προσπαθούμε να βρούμε το σωστό χρόνο. Είμαι σίγουρος πως η Τέσλα θα έρθει στην Ινδία και αυτό θα γίνει όσο πιο σύντομα είναι ανθρωπίνως δυνατόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα αρχικά σχέδια για είσοδο της Tesla στην Ινδία είχαν παγώσει πέρυσι, καθώς η κυβέρνηση επέμενε η Tesla να κατασκευάζει τα οχήματά της τοπικά στη χώρα, ενώ η εταιρία ήθελε να ξεκινήσει με εισαγωγές για να ελέγξει τη ζήτηση. Τον προηγούμενο μήνα όμως η Tesla πρότεινε τη δημιουργία ενός εργοστασίου στην Ινδία για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο δημιουργίας εργοστασίου για παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων.

Τέλος, ο Μασκ είπε πως ελπίζει να φέρει στην Ινδία και την υπηρεσία δορυφορικού internet, Starlink.

To Top