Ιστορίες

Έκκληση για μια ευκαιρία ζωής στον 16χρονο Γιάννη

Δραματική έκκληση για να δοθεί μια ευκαιρία ζωής στον 16χρονο Γιάννη, ο οποίος πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία τύπου Β, απευθύνουν οι γονείς του! Οπως αναφέρουν στο διαδικτυακό κάλεσμά τους, χρειάζονται 350.000 ευρώ προκειμένου να υποβληθεί στην απαραίτητη μεταμόσχευση μυελού των οστών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Φρανκφούρτης ο γιος τους, ο οποίος παλεύει με την ασθένεια από το 2013.

«Ο Γιάννης είναι 16 χρονών. Στη ζωή του δεν υπάρχει χώρος για σχολείο, εφηβικές σκανταλιές και ξενοιασιά. Αντιμετωπίζει στωικά την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία τύπου Β από το 2013. Σήμερα η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο, με τρίτη υποτροπή, ύστερα από μακροχρόνιες και επίπονες χημειοθεραπείες, με απειλητικές για τη ζωή του επιπλοκές, αλλά και την υποβολή σε γονιδιακή θεραπεία CAR-T δύο φορές, χωρίς επιτυχία» αναφέρουν στην αρχή της ανάρτησής τους, ενώ συμπληρώνουν: «Ο Γιάννης δεν το βάζει κάτω. Είναι αποφασισμένος και έτοιμος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα και να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Γνωρίζει ότι πρέπει να συνεχίζει να παλεύει για να ζήσει. Θέλει να ζήσει. Θέλει να αποκτήσει μια φυσιολογική ζωή, χωρίς τον διαρκή φόβο του θανάτου».

Όπως τονίζουν αμέσως μετά οι γονείς του 16χρονου, το παιδί τους έχει περάσει ήδη επτά χρόνια σε διάφορα ελληνικά νοσοκομεία και πλέον έχουν στρέψει τις ελπίδες τους στον καθηγητή και στο προσωπικό της Μονάδας Μεταμόσχευσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Φρανκφούρτης: «Ας δώσουμε όλοι μαζί την ευκαιρία στον Γιάννη να ζήσει τα εφηβικά χρόνια που του αξίζουν» καταλήγουν στη συγκινητική ανάρτησή τους.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να μιλήσει με τη μητέρα, Στέλλα Χανιώτη, στο τηλέφωνο 6936657046 ή να επικοινωνήσει μαζί της μέσω e-mail ([email protected]).

Comments
To Top