Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο αριθμός των νέων μελών που θα γραφτούν αύριο μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα

syriza 2

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο αριθμός των νέων μελών που θα γραφτούν αύριο μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα

Ο αριθμός των μελών που θα προσέλθουν αύριο να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελεί τώρα το μεγάλο στοίχημα για την Κουμουνδούρου.

Μάλιστα ο αριθμός των ψηφοφόρων που θα φθάσουν μέχρι την κάλπη μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και στα ποσοστά που θα πάρουν η Έφη Αχτσιόγλου, που εξακολουθεί να φαντάζει το φαβορί, ο Στέφανος Κασσελάκης που έχει κλείσει την δημοσκοπική ψαλίδα από την πρώην υπουργό, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας.

%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο αριθμός των νέων μελών που θα γραφτούν αύριο μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα 5

Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών του κόμματος ξεπερνά τις 170.000. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως θα προσέλθουν τουλάχιστον 40.000 άτομα – αυτός είναι ο αριθμός που δίνουν ατύπως. Εάν το σκεφτεί κανείς όμως, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαμηλό αριθμό, αφού πρακτικά ούτε συμβεί κάτι τέτοιο, ούτε καν ο ένας στους τέσσερις δεν θα έχει προσέλθει στο εκλογικό κέντρο.

Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση που τελικά οι ψηφοφόροι φθάσουν π.χ. τις 60.000 τότε στον ΣΥΡΙΖΑ θα μιλούν για επιτυχία, καθώς περίμεναν 20.000 λιγότερους. Μήπως όμως ρίχνουν επίτηδες χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών για να βγουν μετά και να πουν ότι ήταν επιτυχία που προσήλθαν 60.000 μέλη; Μένει να φανεί. Πάντως και τόσοι να πάνε, δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία, όση απογοήτευση κι αν διακατέχει τους ψηφοφόρους από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου. 

5968720
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο αριθμός των νέων μελών που θα γραφτούν αύριο μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα 6

Η αλήθεια είναι πως η υποψηφιότητα Κασσελάκη έχει αυξήσει σημαντικά το ενδιαφέρον για τη διαδικασία, που έχει εξελιχθεί σε ντέρμπι, τουλάχιστον όσον αφορά τον πρώτο γύρο αυτής της Κυριακής. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλος του κόμματος μπορεί να γραφτεί ακόμη και αύριο όποιος θέλει και να πάει να ψηφίσει κανονικά για την ανάδειξη του νέου προέδρου, όπου κι αν βρίσκεται – μπορεί π.χ. να μένει στην Αθήνα και να ψηφίσει από την Τρίπολη.

5969388
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο αριθμός των νέων μελών που θα γραφτούν αύριο μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα 7

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα περισσότερα από τα νέα μέλη που θα γραφτούν αύριο θα ταχθούν στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς θα πρόκειται για ψηφοφόρους πρωτίστως νέους σε ηλικία, που επηρεάστηκαν από την εμφάνιση του νεαρού εξ Αμερικής ερχόμενου πολιτικού. Από την άλλη πλευρά, η Έφη Αχτσιόγλου φέρεται να έχει περισσότερα ερείσματα στην νυν εκλογική βάση. Άρα εκ των πραγμάτων θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσα άτομα θα γραφούν την Κυριακή. Να τονίζουμε τέλος ότι στον δεύτερο γύρο της 24ης Σεπτεμβρίου δεν θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όσα μέλη γραφτούν από την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και μετά. 

To Top