Κόσμος

Ελεύθερος και ο τρίτος δημοσιογράφος που είχε πέσει θύμα απαγωγής στο Μεξικό

Ελεύθερος και ο τρίτος δημοσιογράφος που είχε πέσει θύμα απαγωγής στο Μεξικό

Σώος και αβλαβής είναι και ο τρίτος δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στην πολιτεία του Μεξικού, Γκερέρο, λίγη ώρα μετά την απελευθέρωση δύο συναδέλφων του που είχαν απαχθεί τις προηγούμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε η πολιτειακή γενική εισαγγελία.

Το Μεξικό συγκαταλέγεται στις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης. Μέχρι στιγμής φέτος, η μη κυβερνητική οργάνωση Άρθρο 19 κάνει λόγο για πέντε δολοφονίες δημοσιογράφων. Η περασμένη ήταν η πιο πολύνεκρη χρονιά αφότου η ΜΚΟ άρχισε να συγκεντρώνει δεδομένα, το 2000, καθώς διαπράχθηκαν 13 δολοφονίες δημοσιογράφων.

Οι τρεις δημοσιογράφοι που απελευθερώθηκαν ήταν ανάμεσα στα πέντε πρόσωπα που απήχθησαν τις τελευταίες ημέρες στην τουριστική πόλη Τάξκο. Η εισαγγελία ανακοίνωσε την Πέμπτη πως διενεργούσε έρευνα.

Οι Σίλβια Άρσε και Αλμπέρτο Σάντσες, ζευγάρι που διευθύνει τον ειδησεογραφικό ιστότοπο RedSiete, απελευθερώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, διευκρίνισε η Άρθρο 19. Απήχθησαν την Τετάρτη από ενόπλους που εισέβαλαν στα γραφεία του ιστότοπου στην Τάξκο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε η ΜΚΟ.

Ο Μάρκο Τολέδο, ο διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας El Espectador de Taxco, αφέθηκε επίσης ελεύθερος, σύμφωνα με τις αρχές. Νωρίτερα, είχε απελευθερωθεί η σύζυγός του, κατά την Άρθρο 19.

Ωστόσο οι αρχές αναζητούν ακόμη τον γιο του κ. Τολέδο, το πέμπτο πρόσωπο που είχε απαχθεί, σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία της Γκερέρο.

To Top