Κόσμος

ΕΜΑ: Ενέκρινε πρόσθετη τοποθεσία παρασκευής του εμβολίου Johnson & Johnson

ΕΜΑ: Ενέκρινε πρόσθετη τοποθεσία παρασκευής του εμβολίου Johnson & Johnson

Η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε πρόσθετη τοποθεσία παρασκευής για την παραγωγή του εμβολίου της Johnson & Johnsonγια τον κορονοϊό, που αναπτύχθηκε από την Janssen-Cilag International NV.

Βρίσκεται στο Ουέστ Πόιντ της Πενσυλβάνιας στις Ηνωμένες Πολιτείες, λειτουργεί από την Merck Sharp & Dohme Corp και θα παράγει τελικό προϊόν. Η συγκεκριμένη τοποθεσία αναμένεται να υποστηρίξει τη συνεχιζόμενη προμήθεια εμβολίου Janssen COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Αυτή η έγκριση δεν απαιτεί απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η τοποθεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως.

Επισημαίνεται πως ο EMA βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με όλους τους κατόχους άδειας κυκλοφορίας εμβολίων για την COVID-19 καθώς επιδιώκουν να διευρύνουν την παραγωγική τους ικανότητα για την προμήθεια εμβολίων. Ο Οργανισμός παρέχει καθοδήγηση και συμβουλές σχετικά με τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για την υποστήριξη και την επιτάχυνση των αιτήσεων για την προσθήκη νέων μονάδων παραγωγής ή την αύξηση της ικανότητας των υφιστάμενων εγκαταστάσεων για την παρασκευή εμβολίων COVID-19 υψηλής ποιότητας.

Comments
To Top