Κόσμος

Εμβολιασμοί από οικογενειακούς γιατρούς μετά το Πάσχα στη Γερμανία

Εμβολιασμοί από οικογενειακούς γιατρούς μετά το Πάσχα στη Γερμανία

Την επόμενη εβδομάδα 35.000 οικογενειακοί γιατροί στη Γερμανία θα παραλάβουν περίπου 940.000 δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και διαβεβαίωσε ότι από το τέλος του μήνα στα ιατρεία θα γίνονται περισσότεροι από τρία εκατομμύρια εμβολιασμοί την εβδομάδα.

«Δεν πρόκειται ακόμη για μεγάλο βήμα, αλλά είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο κ. Σπαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι με την ένταξη και των οικογενειακών γιατρών στη διαδικασία εμβολιασμού, «θα εμβολιαστούμε περισσότεροι και συντομότερα», όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, από την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθούν διαδοχικά εμβόλια της BioNTech/Pfizer, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson. Τo εμβόλιo της Moderna, διευκρίνισε, θα χορηγείται προς το παρόν μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς θεωρείται ασφαλέστερο να αποφεύγεται η δεύτερη μεταφορά του. Επιπλέον, το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα χορηγείται σε άτομα κάτω των 60 ετών στα ιδιωτικά ιατρεία, παρά μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα και στα νοσοκομεία. Παρά τη γενική οδηγία να μη χορηγείται σε άτομα κάτω των 60 ετών, έχει κανείς τη δυνατότητα να εμβολιαστεί, εφόσον το επιλέξει.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα παραγωγής που ανακοίνωσε η Johnson & Johnson, ο κ. Σπαν διαβεβαίωσε ότι δεν αναμένεται να επηρεάσουν το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Γερμανία, καθώς αφορούν εργοστάσια που δεν πραγματοποιούν αποστολές στην Ευρώπη.

Comments
To Top