Ελλάδα

Εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές στην Κρήτη: Όλο το πρόγραμμα

Εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές στην Κρήτη: Όλο το πρόγραμμα

Με το σύνθημα «Μήνυμα Ζωής-Γιορτή Ελευθερίας» ξεκινούν από σήμερα Τρίτη (6/7) οι εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Με πρώτους σταθμούς πρώτους σταθμούς -πανελλαδικά- το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη, οι εμβολιασμοί θα υλοποιηθούν σε όλους τους δήμους της Κρήτης με σκοπό την άμεση ανοσολογική προστασία των πολιτών έναντι του κορονοϊού.

Οι εμβολιασμοί όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα πραγματοποιούνται από σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου έως την Τρίτη 20 Ιουλίου (α’ δόση) και από την Τρίτη 27 Ιουλίου έως την Τρίτη 10 Αυγούστου (β’ δόση).

Οι δράσεις υλοποιούνται από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους του νησιού, τους δήμους και τις τοπικές κοινότητες, την Περιφέρεια Κρήτης, την ΠΕΔ και άλλους συναρμόδιους φορείς.

Στόχος είναι η επιτάχυνση της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού του υπουργείου Υγείας. Όπως έγινε γνωστό, για τη συμμετοχή των πολιτών στις εμβολιαστικές δράσεις οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στα τηλέφωνα επικοινωνίας που έχουν ανακοινωθεί από τους οικείους δήμους.

Comments
To Top