Κόσμος

Εμβόλιο κορονοϊού: Συμφωνία της J&J για 220 εκατ. δόσεις στην Αφρικανική Ένωση

Εμβόλιο κορονοϊού: Συμφωνία της J&J για 220 εκατ. δόσεις στην Αφρικανική Ένωση

Έως και 220 εκατομμύρια δόσεις του μονοδοσικού της εμβολίου κατά της covid-19 θα παρέχει η Johnson & Johnson στις 55 χώρες μέλη της Αφρικανικής Ένωσης μετά το τρίτο τρίμηνο του 2021, όπως ανακοίνωσε σήμερα η φαρμακοβιομηχανία.

Παράλληλα η J&J, μέσω της μονάδας της Janssen Pharmaceutica NV, κατέληξε σε συμφωνία με το Αφρικανικό Ταμείο Απόκτησης Εμβολίων (AVAT), το οποίο ενδέχεται να παραγγείλει 180 εκατομμύρια δόσεις επιπλέον.

«Χρειάζεται να ανοσοποιήσουμε τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού μας προκειμένου να εξαλείψουμε τον ιό από την ήπειρό μας. Η συμφωνία με τη J&J μας βοηθά να προχωρήσουμε προς την υλοποίηση του στόχου αυτού» δήλωσε ο Τζον Ενκενγκασόνγκ διευθυντής των Αφρικανικών Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Ευρώπη ενέκρινε το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J κατά του κορονοϊού το οποίο έχει επίσης λάβει έγκριση στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μπαχρέιν, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Στο τέλος του έτους πέρυσι η J&J είχε ανακοινώσει ότι ανέμενε να υπογράψει συμφωνία με τη συμμαχία GAVI για να προσφέρει έως και 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της covid-19 στο COVAX , το πρόγραμμα που στηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη διανομή εμβολίων σε φτωχές χώρες, ως το 2022.

Η J&J έχει δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής και διανομής του εμβολίου της, συνεργαζόμενη με εννέα εταίρους σε τέσσερις ηπείρους.

Comments
To Top