Κόσμος

Ενός λεπτού σιγή στα σχολεία της Ιταλίας για την αδικοχαμένη φοιτήτρια Τζούλια Τσεκετίν – Τι ευχήθηκ…

italy police 1

Ενός λεπτού σιγή στα σχολεία της Ιταλίας για την αδικοχαμένη φοιτήτρια Τζούλια Τσεκετίν – Τι ευχήθηκε ο πατέρας της

Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα σχολεία της Ιταλίας αποφάσισε ότι θα τηρηθεί την Τρίτη (21/11) ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Φιλίπο Βαλνιτάρα, για να τιμηθεί η μνήμη της αδικοχαμένης Τζούλια Τσεκετίν. Η Τσεκετίν δολοφονήθηκε από τον πρώην αρραβωνιαστικό της, Φιλίπο Τουρέτα.

Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι η Τζούλια θα λάβει το πτυχίο της μετά θάνατον. Της στερήθηκε η ζωή δύο μόλις ημέρες πριν υποστηρίξει την πτυχιακή της εργασία, ως πολιτικός μηχανικός. Σύντομα πρόκειται να οργανωθεί ειδική τελετή για την απονομή του πτυχίου της, «εις μνήμην».

Ο δράστης της δολοφονίας, Φιλίπο Τουρέτα, συνελήφθη στη Γερμανία το πρωί της Κυριακής (19/11) και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί στην Ιταλία. Ο 21χρονος θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κατηγορία της εκ προ μελέτης ανθρωποκτονίας, η οποία τιμωρείται και με καταδίκη σε ισόβια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, από μεριάς του, ο πατέρας της Τσεκετίν ζήτησε από όλες τις γυναίκες που είναι θύματα βίας να καταγγέλλουν αμέσως και χωρίς φόβο το τι συμβαίνει, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν έχω καταφέρει να μισήσω τον Φιλίπο, αλλά θέλω να ζήσει όσο περισσότερο γίνεται, για να θυμάται πάντα αυτό που της έκανε».

Τέλος, το βράδυ της Κυριακής (19/11), χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος σε πορεία αλληλεγγύης, στο Βιγκονόβο, της βορειοανατολικής Ιταλίας. Εκεί μεγάλωσε η Τζούλια και όλοι τη θυμούνται ως μια χαμογελαστή, αλλά και άκρως δυναμική κοπέλα. Στο τέλος της πορείας, κάποιοι δημοσιογράφοι, διέκριναν και τους γονείς του δράστη, οι οποίοι, όπως είπαν, «όταν βρουν το κουράγιο, θα πάνε να συναντήσουν τον πατέρα και την μητέρα της Τζούλια».

To Top