Πολιτική

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για το θάνατο των πιλότων του καναντέρ στην Κάρυστο

vouli 3

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για το θάνατο των πιλότων του καναντέρ στην Κάρυστο

Την αυτοθυσία των δύο πιλότων του καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς, τίμησε το ελληνικό κοινοβούλιο με ενός λεπτού σιγή. «Θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους», είπε η Πρόεδρος τη Δημοκρατίας. «Οι Έλληνες θρηνούμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνοντας ότι η πολιτεία στέκεται δίπλα στις οικογένειες των δύο ηρώων.

Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ο τραγικός θάνατος των δύο πιλότων του καναντέρ ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω στη χώρα. Δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μάχη κατά της φωτιάς», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα στο μήνυμά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρει «Δύο ιπτάμενοι ήρωες, ανάμεσα στους εκατοντάδες άλλους που παλεύουν μέρες τώρα με την πύρινη λαίλαπα. Αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες, οι χειριστές του μοιραίου Canadair θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους. Η ευγνωμοσύνη μας είναι μεγάλη και η οδύνη για την απώλειά τους βαθιά. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Όλη η Ελλάδα πενθεί μαζί τους».

To Top