Στις επισκέψεις της στην Κεφαλονιά για την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού, η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη δεν θα μπορούσε να παραλείψει την  Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου στους πρόποδες του Αίνου.

Το λείψανο του Αγίου, άφθαρτο και ευωδιάζον, και το ασκητήριο του προσελκύουν χιλιάδες πιστούς από όλον τον κόσμο για προσκύνηση και αγιασμό.

Το Υπουργείο Τουρισμού ενεργοποίησε την Κοινή Συντονιστική Επιτροπή για τον Προσκυνηματικό Τουρισμό, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των τριών εν Ελλάδι Εκκλησιών, του Αγίου Όρους, των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού και του ΕΟΤ, για την ανάπτυξη και στοχευμένη προώθηση του θρησκευτικού – προσκυνηματικού Τουρισμού.

Καταρτίζεται στρατηγικό σχέδιο για τον προσκυνηματικό τουρισμό καταγράφοντας τα προσκυνηματικά μνημεία, προσδιορίζοντας τις αγορές-στόχους του εξωτερικού επιδιώκοντας στοχευμένη προώθηση και προβολή στις αγορές αυτές, και υλοποιώντας δράσεις για την ανάπτυξη και προβολή των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Κατά την επίσκεψη της στην Ιερά Μονή, την Υφυπουργό συνόδεψαν ο κ. Παναγής Καππάτος Βουλευτής Κεφαλονιάς και ο κ. Φάνης Παπάς  Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης.

facebook.com