Πολιτική

Επίθεση της ΕΦ.ΣΥΝ. κατά του Νάσου Ηλιόπουλου για το χαρακτηρισμό «βούρκος»: Μέσα από αυτό το κόμμα…

4819340

Επίθεση της ΕΦ.ΣΥΝ. κατά του Νάσου Ηλιόπουλου για το χαρακτηρισμό «βούρκος»: Μέσα από αυτό το κόμμα δεν αναδείχθηκε;

Ο όρος «βούρκος» που χρησιμοποίησε για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο Νάσος Ηλιόπουλος στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της Ομάδας των «6+6» που τελεί υπό την Έφη Αχτσιόγλου, επικρίνεται από το σημερινό φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σε παραπολιτικό σχόλιο με τον τίτλο «Βούρκος, ε;» το έντυπο απευθύνει στον βουλευτή μια σειρά από ερωτήματα. Όπως γράφει, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν το κόμμα του κ. Ηλιόπουλου; Μέσα από αυτό το κόμμα δεν αναδείχθηκε; Δεν ήταν κοντά στον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα; Είναι δυνατόν ελάχιστους μήνες μετά να έγινε “βούρκος”;». Και συνεχίζει: «Δεν γίνεται μια πεντακάθαρη λίμνη/θάλασσα/ωκεανός να γίνεται βούρκος σε ένα βλεφάρισμα του ματιού. Οι τόσο ακραίες εκφράσεις σε τι και ποιον βοηθάνε;»

Θυμίζουμε ότι χθες στην συνδιάσκεψη ο κ. Ηλιόπουλος είπε: «Καλύτερα να ανεβαίνεις ένα δύσβατο βουνό παρά να κυλιέσαι στον βούρκο», αναφορά που στόχευε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Το πλήρες σχόλιο της εφημερίδας, που παρεμπιπτόντως στις εσωκομματικές εκλογές δεν στήριξε τον κ. Κασσελάκη, έχει ως εξής: «Άξιος και πανάξιος ο Νάσος. Και τον ξέρουμε και τον εκτιμάμε και πολύ μάλιστα. Και σε αυτό το πλαίσιο γράφουμε ό,τι γράφουμε, αλλά, δημοσιογραφικά μιλώντας, το να χαρακτηρίζουμε «βούρκο» τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατόν να γίνεται τόσο εύκολα και μάλιστα δημόσια; Ποιο το κέρδος; Οι ακραίες αυτές φράσεις σε τι αποσκοπούν; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν το κόμμα του κ. Ηλιόπουλου; Μέσα από αυτό το κόμμα δεν αναδείχθηκε; Δεν ήταν κοντά στον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα; Είναι δυνατόν ελάχιστους μήνες μετά να έγινε «βούρκος»; Αυτό σημαίνει πως είχε ήδη πολλή λάσπη, αλλιώς οι χρόνοι δεν βγαίνουν, μάνα μου. Δεν γίνεται μια πεντακάθαρη λίμνη/θάλασσα/ωκεανός να γίνεται βούρκος σε ένα βλεφάρισμα του ματιού. Θέλει να αποχωρήσει; Σεβαστό. Οι τόσο ακραίες εκφράσεις σε τι και ποιον βοηθάνε;»

To Top