Αθλητικά

Έσκασε τώρα! Νέο λουκέτο στον αθλητισμό λόγω κορωνοϊού – Αυτά αποφάσισαν

Έσκασε τώρα! Νέο λουκέτο στον αθλητισμό λόγω κορωνοϊού - Αυτά αποφάσισαν

Μόνο καλά δεν πάνε τα πράγματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό λόγω της πανδημίας

Κορωνοϊός: “Στοπ” ακόμα μια εβδομάδα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό έβαλε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, στη συνεδρίαση της Παρασκευής (12/3). Όπως έγινε γνωστό τα πρωταθλήματα Α1 Κατηγορίας πόλο και χάντμπολ ανδρών, βόλει, μπάσκετ και χάντμπολ γυναικών δεν θα ξαναρχίσουν άμεσα, με “επανεκτίμηση σε μία εβδομάδα” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. 
Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες όσο ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, που παρουσίασαν νέα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα.  Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι επιτρέπεται σε Γ’ Εθνική και ποδόσφαιρο σάλας να ξεκινήσουν προπονήσεις.

Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» στην 197η συνεδρίασή της, σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, αποδέχθηκε ομόφωνα την εξής εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», για τα ζητήματα του αθλητισμού που της τέθηκαν:

“Ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατόπιν της αναστολής διεξαγωγής των αθλητικών αγώνων και προπονήσεων, παρουσίασε επικαιροποιημένο αυστηροποιημένο πρωτόκολλο που αφορά σε όλες τις ομάδες, όλων των κατηγοριών, εστιάζοντας στις τεχνικές διαχείρισης του κρούσματος, κατά το πρότυπο του πρωτοκόλλου της Super League 1 ποδοσφαίρου, με διενέργεια τεστ πριν από κάθε αγώνα.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθούν οριακά πια οι διοργανώσεις, ενόψει υποχρεώσεων των Εθνικών μας ομάδων κυρίως σε Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακό επίπεδο.

Τα μέλη της Επιτροπής, μετά από διαλογική συζήτηση, ενέκριναν ομόφωνα τα αυστηροποιημένα πρωτόκολλα και αποφασίστηκε:

• Η συνέχιση της αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Α1 Κατηγορίας υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης ανδρών και υδατοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης και χειροσφαίρισης γυναικών, για μια επιπλέον εβδομάδα, με επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

• Αναφορικά με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Χιονοδρομίας που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομιών (FIS), η διεξαγωγή του στα προβλεπόμενα χιονοδρομικά κέντρα.

• Αναφορικά με τη διεξαγωγή των προπονήσεων στη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών και στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου Σάλας ανδρών, αυτές να πραγματοποιούνται χωρίς θεατές.

Η λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για προπόνηση από τους αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Στρατιωτικών Σχολών, καθώς και της κολύμβησης για θεραπευτικούς σκοπούς, με τήρηση των προβλεπομένων από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα“, αυτά αναφέρει η ανακοίνωση με σκοπό να περιοριστεί ο κορωνοϊός στον αθλητισμό.

Ακολουθήστε το news24world.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Comments
To Top