Ιστορίες

Έσπασε τα στερεότυπα: Η 97χρονη γυμνάστρια που έγινε viral μοιράζεται τις συμβουλές της

Kάποιοι άνθρωποι αντιστέκονται στον χρόνο και συνεχίζουν να κάνουν τα πράγματα που τους αρέσουν όπως αυτή η σούπερ 97χρονη Γερμανίδα! Η γυμνάστρια έχει καταφέρει να μπει στο ρεκόρ γκίνες, είναι διάσημη σε όλο το διαδίκτυο και κάνει θραύση με τα βιντεάκια της στο youtube.

Η ιστορία της

Στα 86 της χρόνια, έλαβε το 2012 τον τίτλο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες ως η γηραιότερη γυμνάστρια στον κόσμο. Η ιστορία της έχει εμπνεύσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αμφισβητήσουν τους δικούς τους περιορισμούς και να ακολουθήσουν τα πάθη τους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και τον χρόνο που περνάει.
Η Quaas, η οποία ήταν καθηγήτρια φυσικής αγωγής, πήρε για πρώτη φορά μέρος σε διαγωνισμό γυμναστικής όταν ήταν μόλις 9 ετών. Αν και αναγκάστηκε να σταματήσει τις εμφανίσεις λόγω των συνεχών μετακινήσεων της οικογένειάς της, η αγάπη της για τη γυμναστική δεν έσβησε ποτέ.

Όταν τα βίντεο με τις προπονήσεις της έγιναν viral στο YouTube, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και γρήγορα απέκτησε διεθνή αναγνώριση.

Το μυστικό της επιτυχίας

Το μυστικό της επιτυχίας της είναι η ολοκληρωμένη, υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση. Η Quaas φροντίζει να τρώει ισορροπημένα και τονίζει τη σημασία της κατανάλωσης πολλών χόρτων, ενώ γυμνάζεται για μία ώρα κάθε μέρα.

Παρά την ηλικία της, η 97χρονη πλέον Quaas συνεχίζει να εκπλήσσει τον κόσμο με τις εντυπωσιακές ασκήσεις γυμναστικής της. Φοράει ένα χαρακτηριστικό πράσινο κορμάκι από βελούδο και εκτελεί με ευκολία δύσκολες ασκήσεις στις παράλληλες μπάρες. Η αφοσίωσή της στη γυμναστική και στην υγιεινή ζωή αποτελεί έμπνευση για ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Σκοπός της Quaas όπως έχει δηλώσει, είναι μέσω της ιστορίας της να αποδείξει πως ποτέ δεν είναι αργά για να λάμψεις και ότι ένα υγιές μυαλό σε ένα υγιές σώμα μπορεί να οδηγήσει σε σπουδαία πράγματα, ανεξαρτήτως του πόσο χρονών είναι κάποιος.

Η Quaas ενθαρρύνει τους νέους να βρουν ένα άθλημα που τους ταιριάζει και να ξεκινήσουν, υπενθυμίζοντάς τους ότι η ηλικία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για τα πάθη και τα όνειρά τους.

To Top