«Πρωταθλητές» Ευρώπης αναδεικνύονται και στις υπερωρίες οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, καθώς τo 11,6% δούλεψε πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς η Eurostat.

Μετά την Ελλάδα ακολουθεί η Κύπρος, όπου το 10,4% των εργαζόμενων κάνει υπερωρίες, και η Γαλλία με 10,1%. Τα χαμηλότερα ποσοστά εργαζόμενων που κάνουν υπερωρίες είναι στη Βουλγαρία (0,4%), στη Λιθουανία και στη Λετονία με 1,1% έκαστη.

Eurostat: «Πρωταθλητές» και στις υπερωρίες οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα – Το 11,6% δουλεύει πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα 2

Υψηλότερο είναι και το ποσοστό αυτοαπασχολουμένων, που εργάστηκε πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα (29,3% του συνόλου των αυτοαπασχολούμενων) σε σύγκριση με τους μισθωτούς (3,6% του συνόλου των εργαζομένων).

Οι υπερωρίες ήταν συχνότερες μεταξύ των εξειδικευμένων εργαζομένων στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία (27,5%) και τους διευθυντές (21,9%). Όλες οι άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως ορίζονται από τη διεθνή τυπική ταξινόμηση επαγγελμάτων (ISCO), ήταν κατά μέσο όρο στο 7,3%.