Οικονομία

Έβγαλαν… λαβράκι οι τελωνειακοί έλεγχοι

Τα αποτελέσματα των ελέγχων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων, ρευστών διαθεσίμων και παραποιημένων προϊόντων κλπ., ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κήπων με την καθοριστική συμβολή του σκύλου ανιχνευτή ρευστών AXEL εντόπισαν: 7 χαρτοσακούλες στην εσωτερική φόδρα βαλίτσας σε ΙΧΕ αυτοκίνητο Γάλλου υπηκόου που αναχωρούσε για Τουρκία, οι οποίες περιείχαν συνολικά 71.950 ευρώ. Τα πόσο δεσμεύτηκε και επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 20.000 ευρώ.

Υπάλληλοι του Τελωνείου Κομοτηνής ανακάλυψαν και κατέσχεσαν ως αντικείμενα λαθρεμπορίας τα παρακάτω προϊόντα:

 • 885 κιλά αρωματισμένου καπνού για ναργιλέ
 • 30 πακέτα τσιγάρα
 • 160 τεμάχια συσκευών θέρμανσης καπνού (πλήρες σετ)
 • 10 λίτρα αλκοολούχο ποτό και
 • 50 λίτρα πετρέλαιο.
 • Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 251.762 ευρώ.

  Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»

  Στο Τελωνείο Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» οι αρμόδιοι υπάλληλοι εντόπισαν στην αίθουσα επιβατών EXTRA SCHENGEN, πέντε εγκαταλειμμένες αποσκευές οι οποίες είχαν αφιχθεί με πτήση από το Κάιρο. Κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι σε αυτές περιέχονταν συνολικά 93.400 τεμάχια αφορολόγητα τσιγάρα και 119 κιλά αφορολόγητος καπνός για ναργιλέ. Τα παραπάνω είδη κατασχέθηκαν και οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται συνολικά σε 59.005,33 ευρώ.

  Στο ίδιο αεροδρόμιο, οι ελεγκτές του τελωνείου εντόπισαν επιβάτη, προερχόμενο από το Ντουμπάι, ο οποίος έφερε μαζί του μετρητά, 90.000€ και 33.500 δολάρια, για τα οποία δεν προέβη στη σχετική δήλωση στο Τελωνείο, ως όφειλε. Τα χρήματα δεσμεύτηκαν και θα εισπραχθεί πρόστιμο 25% επί του δεσμευθέντος ποσού. Δηλαδή, 22.500 ευρώ και 8.375 δολάρια. Επίσης, εντοπίστηκε επιβάτης από το Άμπου Ντάμπι, με αδήλωτα μετρητά 18.000 ευρώ, τα οποία δεσμεύτηκαν και θα εισπραχθεί πρόστιμο 25% επί του δεσμευθέντος ποσού, δηλαδή 4.500 ευρώ.

  Τέλος, στο αεροδρόμιο Μακεδονία, οι τελωνειακοί ελεγκτές εντόπισαν κάτοχο διαβατηρίου της Δημοκρατίας της Αρμενίας να κατέχει τα αδήλωτα χρηματικά ποσά των 9.615 ευρώ, των 1.900 δολαρίων Αμερικής, καθώς και των 1.000 ντραμ Αρμενίας.

  To Top