Πολιτική

Εύη Χριστοφιλοπούλου για την προσχώρησή της στη ΝΔ: «Απογοητεύτηκα από το ΠΑΣΟΚ, κάνει αντιπολίτευση του ‘80»

Εύη Χριστοφιλοπούλου για την προσχώρησή της στη ΝΔ: «Απογοητεύτηκα από το ΠΑΣΟΚ, κάνει αντιπολίτευση του ‘80»

Τους λόγους της προσχώρησής της στη Νέα Δημοκρατία εξήγησε η Εύη Χριστοφιλοπούλου άλλοτε υφυπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τα τελευταία τρία χρόνια έχω απογοητευτεί από τον χώρο τον οποίο υποστήριξα για πάρα πολύ καιρό, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή» ανέφερε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Η ΝΔ έχει έναν σοβαρό κεντρώο χώρο, έχει τον συντηρητικό χώρο, έχει και τον φιλελεύθερο χώρο άρα εγώ θεωρώ ότι είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Ζούμε σε μια εποχή συγκλίσεων προς το κέντρο όπου ο πραγματικός πολιτικός αντίπαλος και εχθρός είναι ο ακροδεξιός λαϊκισμός και ο ακροαριστερός λαϊκισμός. Τα άκρα απειλούν την Ευρώπη, την Ελλάδα», επισήμανε.

Παράλληλα η Εύη Χριστοφιλοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν ποτέ υπέρ της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν το ήθελα σε καμία περίπτωση, από καιρό και εγώ και άλλα μέλη του ΠΑΣΟΚ, το είχαμε επισημάνει με πάρα πολλούς τόνους, όχι γιατί εχθρευόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διότι πρώτον δεν είμαστε αριστεροί και δεύτερον και κυριότερο ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε στο παρελθόν με την αντιμνημονιακή οργή και το πώς πολιτεύτηκε με λαϊκισμό πόσο έβλαψε τη χώρα.

Και ο κόσμος το έχει καταλάβει αυτό πια και δεν θέλουμε πολλοί από εμάς σε καμία περίπτωση να έχουμε καμία σχέση με εκείνο που υπήρξε ο ΣΥΡΙΖΑ και ούτε με ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα».

Απαντώντας σχετικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ανέφερε: «Δεν έχει νόημα να πω κάτι, φοβάμαι ότι έχει εγκλωβιστεί σε έναν στενό κύκλο. Καλό θα ήταν να ανοίξει περισσότερο και να αναθεωρήσει. Ενώ θα μπορούσε ως νεότερη γενιά πολιτικών να ανοίξει τα φτερά του και να πάει σε μια πολιτική ουσιαστικής αντιπολίτευσης έχει παραμείνει στην αντιπολίτευση του «όχι σε όλα». Είναι της δεκαετίας του ’80 αυτή η αντιπολίτευση, έχει παρέλθει».

Τέλος ερωτηθείσα για την αντιπολίτευση, σημείωσε «υπάρχει μια αντιπολίτευση κατακερματισμένη, υπάρχει μια αντιπολίτευση η οποία καταγγέλλει περισσότερο, αλλά είμαστε σε μια εποχή που ο κόσμος χρειάζεται για να πεισθεί πολύ πιο σαφείς προτάσεις και συγκλίσεις».

To Top