Ελλάδα

Έβρος: Στη φυλακή οδηγούνται οι πέντε συνοριοφύλακες μετά τη μαραθώνια απολογία τους

Clipboard01 3

Έβρος: Στη φυλακή οδηγούνται οι πέντε συνοριοφύλακες μετά τη μαραθώνια απολογία τους

Στην φυλακή οδηγούνται οι 5 συλληφθέντες συνοριοφύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με έδρα το Ισαάκιο, αφού κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους.

Με απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή θα προφυλακιστούν και ήδη ενημερώθηκαν από τους δικηγόρους τους οι συγγενείς που περίμεναν με αγωνία στα δικαστήρια Ορεστιαδας για την απόφαση.

Οι 5 συνοριοφύλακες απολογούνταν για περισσότερες από 9 ώρες.

Οδηγήθηκαν σήμερα στις 9.45 το πρωί στο γραφείο του, μετά από δυο διαδοχικές προθεσμίες που πήραν την Τρίτη και χθες Παρασκευή για να απολογηθούν, σχετικά με τις κατηγορίες που τους βαρύνουν και αφορούν αδικήματα διακίνησης μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Όπως είναι γνωστό οι πέντε συνοριοφύλακες από το ΤΣΦ Ισαακίου Διδυμοτείχου συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος με αδικήματα: διευκόλυνση εισόδου πολιτών Τρίτων Χωρών, διεύθυνση συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση , δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας , μεταφορά από το εξωτερικό παράνομων πολιτών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

To Top