Ελλάδα

Εξελίξεις στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη: Πιθανές νέες ποινικές διώξεις

Εξελίξεις στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη: Πιθανές νέες ποινικές διώξεις

Στην άσκηση ποινικών διώξεων είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε αναφορικά με τους υπαίτιους του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα που υπογράφει η κ. Χαρά Σπηλιοπούλου και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ενδεχομένως να μην χτυπήθηκε στο δεξιό μέρος του κεφαλιού του μονάχα από την προπέλα του σκάφους του, αλλά και από άλλα όργανα.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα: «Αν δεχθούμε ότι οι δυο από τις κακώσεις του προσώπου έχουν προκληθεί από προπέλα σκάφους, τότε απομένει να βρεθούν τα λοιπά όργανα με τα οποία έχουν προκληθεί οι λοιπές κακώσεις. Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις των οργάνων αυτών, θα γίνει συμπληρωματική (σ.σ. ιατροδικαστική) έκθεση με τη σχετική αξιολόγηση».

Το εν λόγω πόρισμα ενισχύει τις υποψίες της οικογένειες που υποστηρίζει εξ αρχής ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια και όχι για ατύχημα. Μετά και το ιατροδικαστικό συμπέρασμα δεν αποκλείεται να επιληφθεί ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Χαλκίδας αναζητώντας τους υπαίτιους μέσω της τακτικής Δικαιοσύνης, ασκώντας ποινικές διώξεις και διενεργώντας εκ νέου ανακρίσεις προς τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο συμβάν και παίρνοντας πάλι καταθέσεις ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης εξαφανίσθηκε στις 24 Ιανουαρίου και τελικά εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας του νομού Ευβοίας. Είχε πάει βόλτα με το σκάφος του στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια όταν χάθηκαν τα ίχνη του και η σύζυγός του ενημέρωσε το Λιμενικό. Η κηδεία του ανεβλήθη για λίγες ημέρες, καθώς η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, κατήγγειλε εγκληματική ενέργεια και γι’ αυτό ξεκίνησε έρευνα από το Λιμενικό για τις συνθήκες θανάτου του.

Comments
To Top