Τεχνολογία

Εξερράγη το Starship του Έλον Μάσκ λίγα λεπτά μετά την εκτόξευσή του

Εξερράγη το Starship του Έλον Μάσκ λίγα λεπτά μετά την εκτόξευσή του

Εξερράγη τελικά ο πύραυλος Starship που έχει κατασκευάσει η SpaceX του Έλον Μασκ, στη δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση που προσπάθησε ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος σχεδιάζει να αλλάξει το μέλλον των διαστημικών ταξιδιών.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ο πύραυλος που κοστίζει 3 δισεκατομμύρια δολάρια εκτοξεύτηκε από την Μπόκα Τσίκα στο Τέξας, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης:

Εντούτοις, εξερράγη τέσσερα λεπτά μετά την εκτόξευση του, γιατί δεν μπόρεσε να γίνει με επιτυχία ο διαχωρισμός με τον προωθητικό πύραυλο. Έτσι, απέτυχε για ακόμη μία φορά το εγχείρημα του Έλον Μασκ, καθώς η προηγούμενη εκτόξευση αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η έκρηξη αυτή δεν συνιστά μια αποτυχία για την εταιρία του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, καθώς το γεγονός ότι ο πύραυλος αυτός, ο μεγαλύτερος που έχει κατασκευαστεί ποτέ, κατάφερε να εκτοξευθεί συνιστά ήδη μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Επίσης, ο Έλον Μασκ συνεχάρη τις ομάδες της εταιρίας του μετά την εκτόξευση του Starship, αναφέροντας τα εξής σε ανάρτηση στο Twitter:

«Συγχαρητήρια στις ομάδες της SpaceX για αυτή την υπέροχη πρώτη δοκιμαστική πτήση. Μάθαμε πολλά για την προσεχή δοκιμή εκτόξευσης (που θα γίνει) σε λίγους μήνες».

Δείτε την εκτόξευση:

Τι σηματοδοτεί αυτό το εγχείρημα

Με βάση το βρετανικό δημοσίευμα, το Starship έχει κατασκευαστεί για να μεταφέρει τους πρώτους αστροναύτες στον Κόκκινο Πλανήτη μέχρι το 2030.

Η δημιουργία του είναι μέρος του μεγαλειώδους οράματος του δισεκατομμυριούχου να κάνει τους ανθρώπους ένα «πολυπλανητικό είδος», πρώτα ξεκινώντας μια ανθρώπινη αποικία στον Άρη και φτάνοντας στο σημείο να χτιστούν πόλεις εκεί.

Το σκεπτικό του Έλον Μασκ, είναι ότι αν υπήρχε ποτέ μια παγκόσμια αποκάλυψη στη Γη, η ανθρώπινη φυλή θα είχε περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει, εάν οι άνθρωποι ζούσαν σε διαφορετικούς κόσμους στο ηλιακό σύστημα.

Δείτε φωτογραφίες του Associated Press από την εκτόξευση του Starship:

To Top